نویسنده: مبارزهروی

توجه: نوشته ها، مقالات و نظریات منتشر شده از صدای هندوکش تنها بیانگر نظر نویسندگان است، موافقت صدای هندوکش برایشان شرط نیست.

بخش‌ هفتم «پایانی»: سرنوشت تاریک زمرد در زمان تسلط احمدشاه مسعود بر معادن پنجشیر:

علاوه بر خسربوره احمدشاه مسعود که در امر تجارت زمرد اشتغال داشت، در مستند «سنگ‌های گرانبهای پنهان: بُعد وحشت» اما، فرد دیگری نیز به‌چشم می‌خورد، شخصی که وی را غول بازار زمرد افغانستان می‌نامند و حتی تعیین نرخ بازار نیز در دستان اوست.

همانطور که انتظار می‌رفت این شخص که محمدگل نام دارد نیز در گذشته ارتباط نزدیکی با احمدشاه مسعود داشته و طبق اظهارات وی در آن زمان دریور مسعود بوده است، که در دهه ۱۹۸۰ مسعود وی را به این ماموریت گسیل داشت تا مقداری از زمرد را از نزد معدنچیان به دست آورده و در خارج به فروش برساند.

در دوم سرطان سال ۱۳۹۴ هجری شمسی تلویزیون طلوع گزارشی را منتشر نمود که در آن‌زمان ساحه سه هزار معدن از سوی گروه‌های مسلح غیرمسئول، یا همان هم‌کیشان مسعود مورد چپاول قرار دارد.

با پایان‌یافتن رژیم دست‌نشانده غرب، بساط غارت‌گران نیکتایی‌پوش نیز از افغانستان برچیده شد و دست‌شان از معادن این دیار کوتاه گردید.

بله! با روی‌کار آمدن امارت اسلامی، برخلاف زمان جمهوریت، دولت بر روند استخراج معادن کاملا تسلط دارد و از استخراج معادن زمرد به‌شکل خودسر و غیرقانونی توسط زورمندان نیز جلوگیری شده و اکنون به‌شکل قانونی استخراج می‌شود و در بازارهای جهانی با نام افغانستان به‌فروش می‌رسد.

نکته آخر این‌که به‌طور یقین می‌توان گفت که بغاوت‌گران امروز، غارت‌گران دیروز اند و یکی از علل و دلایل اساسی بغاوت‌شان علیه نظام اسلامی نیز محروم ماندن‌شان از چپاول دارایی‌های ملی هست.

از همین رو شعارهای پوچ و واهی نظیر حمایت از مردم، حقوق زنان و غیره را بهانه می‌کنند تا شاید بتوانند باری‌دیگر سفره غارت خویش را در افغانستان پهن نمایند، اما زهی خیال باطل، زیرا نه‌تنها ملت افغانستان بلکه حتی باداران دیروزشان نیز بر ماهیت واقعی این افراد فاسد پی‌برده اند و دیگر به‌گفته شخص احمدمسعود، افراد این جبهه پوشالی به فراموشی سپرده شده اند.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version