نویسنده: شمس‌الله شهیر

پیروان شر و فساد پس از گذشت سه سال، در هر زمینه با شکست شرم‌آور مواجه شده‌اند، با وجود به‌کارگیری تمام توان خود، نتوانستند حتی یک وجب از خاک افغانستان را به تصرف درآورند، همچنین حمایت مورد نیاز از سوی منطقه و جهان را به دست نیاوردند بلکه در میان مردم نیز بیش از پیش منفور شدند؛ اکنون در بی‌سابقه‌ترین حالت ممکن، بی‌سوژه مانده‌اند و نمی‌دانند چگونه با استفاده از تبلیغات علیه طالبان، تصویری نادرست از افغانستان به جهان ارائه دهند و میان مردم و حکومت فاصله ایجاد کنند.

نه‌تنها پیروان شر و فساد بی‌سوژه شده‌اند، بلکه رسانه‌های مخالف طالبان که از سوی سازمان‌های استخباراتی خارجی و گروه‌های شر و فساد حمایت می‌شوند نیز به سرنوشتی مشابه دچار شده‌اند.

اگر در میان جمعیت ۴۰ میلیونی افغانستان، فردی به دلیل تصادف رانندگی، انفجار کپسول گاز، حوادث جنایی، دشمنی‌های شخصی یا سایر اتفاقات غیرسیاسی جان خود را از دست دهد، بغاوتگران و رسانه‌های بی‌سوزه، این مرگ را به طالبان نسبت می‌دهند. هدف آنها از این کار، بی‌اعتماد کردن مردم به حکومت و ایجاد فاصله میان مردم و دولت است.

حتی در کشورهایی که در شاخص امنیت جهانی در میان ده کشور برتر قرار دارند، روزانه ده‌ها نفر به دلیل جرایم جنایی جان خود را از دست می‌دهند.

بدیهی است که وقتی امنیت در کشوری تأمین شود، فعالیت‌های تخریبی گروه‌های شر و فساد متوقف گردد و ماه‌ها هیچ حادثه امنیتی تیتر رسانه‌ها نباشد، آنگاه تصادفات رانندگی، انفجار کپسول‌های گاز و سایر حوادث جنایی، بهانه‌ای برای تبلیغات منفی مخالفان دولت می‌شود. این رسانه‌ها تلاش می‌کنند از این موارد استفاده کنند تا به مردم نشان دهند که اوضاع کشور همچنان بحرانی است و گزارش‌های روزانه‌ای از کشتار وجود دارد.

در سایر کشورهای جهان، جرایم جنایی و قتل‌های مرموز موضوعی عادی تلقی می‌شوند، اما نحوه پوشش این موارد توسط رسانه‌های مخالف طالبان، بی‌سابقه است. از آنجا که این رسانه‌ها بی‌سوژه شده‌اند، حوادث جنایی را نیز به حکومت نسبت می‌دهند. وضعیت فعلی افغانستان از نظر جرایم جنایی نیز نسبت به بسیاری از کشورها بهتر است، زیرا در سایر نقاط جهان، نرخ این جرایم بسیار بالاتر است؛ به‌عنوان نمونه، شبکه استرالیایی «اس بی سی» در سال ۲۰۲۴ میلادی، داده‌های مربوط به جرایم جنایی، قتل‌های مرموز و سایر تخلفات را در ۱۴۶ کشور جهان جمع‌آوری و تحلیل کرد. در این گزارش ونزوئلا به‌عنوان رتبه اول، پاپوآ گینه‌نو در رتبه دوم، هائیتی در رتبه سوم و سایر کشورها در رتبه‌های بعدی قرار دارند که ایران، ترکیه و آمریکا نیز در این لیست ذکر شده‌اند.

در افغانستان، جرایم جنایی به این دلیل رنگ و بوی سیاسی می‌گیرند که حکومت طالبان در حال پیشرفت است، روابط این حکومت با منطقه و جهان روزبه‌روز گسترش می‌یابد، روند بازسازی در جریان است و فاصله میان مردم و حکومت در حال کاهش است. به همین دلیل، پیروان شر و فساد شکست دائمی خود را احساس کرده‌اند و تلاش می‌کنند تصویری نادرست از افغانستان ارائه دهند.

توجه: نوشته ها، مقالات و نظریات منتشر شده از صدای هندوکش تنها بیانگر نظر نویسندگان است، موافقت صدای هندوکش برایشان شرط نیست.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version