نویسنده: مبارز هروی
وجود جنگ‌سالاران و رهبران خودخوانده در زمان‌اشغال، همچون نمکی بر زخم ملت افغان تلقی می‌شد و در ارتکاب جنایات علیه مردم رنج‌دیده افغانستان دست‌کمی از اشغالگران نداشتند.
رهبرانی که در گذشته، برخی درصف کمونیست‌ها بودند و برخی‌دیگر هم‌رکاب مجاهدین، اما بعد از حمله آمریکا به افغانستان و عقب‌نشینی امارت‌اسلامی، همه دست در دست هم داده و بردگی آمریکا را پذیرفتند.
این رهبران خودخوانده همانطورکه در زمان‌جنگ‌های داخلی مردم را قربانی اهداف شخصی و تنظیمی‌شان نمودند در زمان اشغال‌ آمریکا نیز ملت افغانستان از ظلم و جور این‌ها در امان نبوده و درد ورنج‌های زیادی را متحمل شدند.
نام دوستم اما، در میان چهره‌های سیاه جنگ‌سالاران بیش ازهمه به‌چشم می‌خورد و گذشته تاریک‌اش هنوزهم قلب‌های مردم این‌دیار را می‌خراشد.
سفاکی که جزء واژه قتل و خون‌ریزی کلمات دیگری در کارنامه ننگین زندگی‌اش نخواهی یافت و در راه حفظ قدرت‌اش نه‌تنها دین و ملت‌اش، بلکه آبرو و حیثیت‌اش را نیز به‌فروش رساند.
وی علی‌رغم این‌که در دهه ۱۹۸۰، با فرماندهی حدود ۲۰۰۰۰ سرباز در دفاع از شوروی علیه مجاهدین می‌جنگید، اما در سال ۱۹۹۲ زمانی‌که به‌فروپاشی حکومت نجیب، یقین حاصل نمود، بخاطر حفظ‌قدرت و شهرت‌اش دولت‌وقت را ترک کرد و از برهان‌الدین ربانی در کابل اعلان حمایت نمود.
دوستم بخاطر منافع‌شخصی‌خود بارها سمت‌و‌سویش را تغییر داده و با احزاب و گروه‌های مختلفی متحد و همرا‌ه‌ می‌شد، بگونه‌ای‌که صبح باربّانی پیمان‌می‌بست اما قبل از شب به‌سوی حکمتیار می‌رفت و فردای همان‌روز دوباره راه خانه ربانی را درپیش می‌گرفت.
این‌رنگ‌عوض‌نمودن‌ها تا زمان‌اشغال افغانستان توسط آمریکا ادامه داشت اما با آمدن اشغالگران، متحد اصلی بومی نیروهای ویژه آمریکا و سیا شمرده می‌شد و در راه خدمت به باداران‌اش مظالم زیادی را مرتکب شد، که از جمله بارزترین آنها می‌توان به جنایت هولناک دشت‌لیلی اشاره نمود.
بله! در دسامبر سال ۲٠٠۱ میلادی بود که چند هزار مجاهد افغان توسط خونخوار تاریخ افغانستان، عبدالرشید دوستم وحشیانه به‌شهادت رسیدند و این واقعه همچون لکه‌ننگی برای اشغالگران و مزدور باوفای‌شان، در تاریخ ماندگار شد.
دوستم با آن‌که متهم به‌جنایت‌جنگی بود اما بازهم در بیست‌سال زمان‌اشغال بالاترین پست‌ها و چوکی‌های حکومتی را در اختیار داشت و در اقدامی خفت‌بار پس از توافق سیاسی بین غنی و عبدالله در سال ۲۰۲۰ به‌درجه مارشال ارتقا یافت.
حال‌آن‌که درجۀ مارشالی، بالاترین درجۀ نظامی یک کشور هست، که به فرد نظامیِ با سابقۀ درخشان در دفاع از وطن و یاری مظلومین، تعلق می‌گیرد.
با آمدن امارت‌اسلامی گلیم دوستم نیز همانند دیگر جنگ‌سالاران خودفروخته جمع گردید و ملت افغانستان از گزند و فتنه آن‌ها در امان ماندند.
در روزهای اخیر «صدای هندوکش» صوتی محرمانه از گل محمد پهلوان؛ یکی از اعضای مهم گروه شر و فساد را دریافت کرده است که در مورد عبدالرشید دوستم صحبت کرده و در آن بگونه‌ای مهرتایید بر جنایات دوستم گذاشته و خاطرات تلخ این جنایت‌کارجنگی را باری‌دیگر در اذهان مردم افغانستان تازه نموده است.
توجه: نوشته ها، مقالات و نظریات منتشر شده از صدای هندوکش تنها بیانگر نظر نویسندگان است، موافقت صدای هندوکش برایشان شرط نیست.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version