نویسنده: ایمل پشتون

بقایای جمهوریت و ائتلاف شمال نمی دانند از کجا شروع کنند و به مردم چه چیزی ارائه کنند!؟

کدام روش را به پیش بگیرند!؟ قومی، سمتی، زبانی اسلام یا دیموکراسی؟

گاهی که هوای جمهوریت به سر شان می‌خورد، بدون در نظر داشت این که در خارج از کشور بسر می برند، برای استقرار حقوق زنان، انتخابات جهانی و ایجاد یک حکومت فراگیر و در صورت امکان یک دولت فدرال در افغانستان فریاد و نعره سر می‌دهند.

نمی توانند کوچک ترین اشاره ای به اسلام کنند زیرا می دانند که پدرانشان سنت های اسلامی را ترک کرده و به دیموکراسی روی آورده بودند و بادارشان نیز امر به ابا ورزیدن از آن کرده بود.

نمی توانند مبارزه را دوباره از سمت ها شروع کنند، در سمت ها سر زبان ها متفق نمی شوند و اگر از آن گذر کنند بر سر اقوام اتحاد شان خراب می شود، سالها گذشت لیکن نتوانستند اهداف خود را محقق کنند؛ حال در فکرند که چه باید کرد؟

به هر سوی که نگریستند راه را گم کردند، بلاخره به اقوام و نژادها روی آوردند که این را اجدادشان نیز انتخاب فرخنده‌ای برای تحقق اهداف شان می دانستند، طوری که در دایره قومیت از داعیه اسلام گذشتند و جهادشان به جنگ های بین خودی و مسلمان کشی ختم شد و همدیگر را دریدند.

تعصب بیماری ای است که توانایی عقل، منطق و استدلال را از انسان می گیرد، اینها در 40 سال گذشته سیاست افغانستان را بر اساس زبان، سمت و قومیت تحلیل کرده اند، آنها دشمنان جغرافیایی افغانستان هستند، وحدت اجتماعی و اعتقادات پنهان شده در پشت پرده تعصب نمی‌تواند حقایق را در یابد.

از سوی دیگر، برخی از مردارخواران در اظهار نظرهای خود به شدت درگیر تعصب هستند، امارت اسلامی افغانستان را عامل فاجعه طبیعی در بغلان می دانند و به کانال قوش‌تیپه اشاره می‌کنند.

تعصب به حدی آنها را کر/کور کرده است که کل یک سازمان به تحلیل های مضحک روی آورده است.

(جبهه مقاومت ملی افغانستان عاملان و برنامه ریزان سیلاب اخیر را تروریست های طالب می داند که مردم شمال را نابود کردند).
انترنشنل همین تحلیل مضحک را انعکاس داد.

انترنشنل همیشه تلاش دارد که نفاق و اختلاف را بین مردم دامن بزند، گسترش تعصب، ایجاد فاصله بین مردم و حکومت، اجرای پروژه های بد کشورهای خارجی در افغانستان و تقسیم کشور ما به جهات و بخش های مختلف آرمان و هدف شان است.

این آخرین حد تعصب است که طالبان را عاملان حوادث طبیعی در بغلان می خوانند، اما الحمدلله با گذشت زمان مردم به طور کامل با آنها آشنا شدند.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version