۳۲ سال قبل، در ادامه جنگهای خانمانسوز داخلی که توسط جنگسالاران و رهبرنماهای وقت اداره میشد، مردم رنجدیده منطقه افشار کابل، شاهد سیاهترین روزهای زندگیشان بودند.
در تاریخ ۲۱ و ۲۲ دلو ۱۳۷۱، نیروهای شورای نظار به رهبری احمدشاه مسعود، آن خائن خودفروخته وطنفروش، به منطقه افشار کابل که در آن زمان محل سکونت مردم هزاره بود، یورش برده و دست به جنایات هولناکی زدند؛ جنایاتی که حتی راویان تاریخ از روایت آن شرمسارند.
در جریان این حمله که به دستور مستقیم احمدشاه مسعود و رهبری وی انجام شد، صدها هموطن هزاره ما بهطور بیرحمانه به قتل رسیدند، دار و ندارشان غارت شد، بر زنان زیادی تجاوز صورت گرفت و این منطقه فقیرنشین به مخروبهای وحشتناک مبدل گردید. تاجاییکه گزارش سال ١٩٩٣ حقوق بشر وزارت خارجه امریکا، تعداد کشتهشدگان این جنایت را حدود هزار تن ذکر کرده است.
از زمان رویکار آمدن جمهوریت دستنشانده غرب و قدرت گرفتن رهروان مسعود و کسانی که خود در این جنایات دخیل بودند، تلاشهای زیادی برای سانسور این جنایت تاریخی انجام شد؛ تا جایی که علیرغم دادخواهی مکرر قربانیان این حادثه، هیچگاه بانیان و عاملان این جنایت به میز محاکمه کشانده نشدند.
شرارتپیشگان و پیروان مکتب مسعود تلاشهای فراوانی کردند تا این لکه ننگ را از پیشانی رهبرشان پاک کنند و دستان خونآلودش را از خون بیگناهان بشویند؛ اما این جنایت نابخشودنی بهقدری بزرگ و عمیق است که با گذشت چندین سال، هنوز هم مردم رنجدیده هزاره داغ از دسترفتهگانشان را فراموش نکرده و عاملان این جنایت را نبخشیدهاند. این جنایت هولناک، همچون مهر سیاهی بر پیشانی مسعود و پیروانش حک شده و شخصیت تاریک آنان را برای جهانیان برملا کرده است.
با سقوط جمهوریت و کنار رفتن جنگسالاران و دارودسته خلافکار مسعود از اریکه قدرت، در چند روز گذشته مردم هزاره افغانستان کمپاین بزرگی را در فضای مجازی به راه انداخته و خواهان محاکمه عاملان جنایت افشار شدهاند.
اکنون اما رهروان جبهه مقاومت و دیگر مخالفان حکومت سرپرست، که هر یک به نوعی در جنگهای داخلی و جنایت افشار دست داشتهاند، برای فرار از عدالت و سرپوش گذاشتن بر این جنایت پلید، این کمپاین و افرادی را که در راستای تحقق عدالت تلاش میکنند، متهم به تفرقهافکنی میان اقوام تاجیک و هزاره کرده و آنها را دستپرورده بیگانگان میخوانند.
حال آنکه عاملان این جنایت، از مسببان راستین اختلاف و تفرقهافکنی میان اقوام افغانستان بوده و هرکدامشان بارها در راستای تأمین منافع شخصی خود، از نام و آدرس اقوام مختلف سوءاستفاده کرده و در موارد زیادی به اختلافات قومی و سمتی دامن زدهاند.
توجه: نوشته ها، مقالات و نظریات منتشر شده از صدای هندوکش تنها بیانگر نظر نویسندگان است، موافقت صدای هندوکش برایشان شرط نیست.