نویسنده: غلام‌نبی فروزان

ثروت‌اندوزی از مال ملت

تمام ملت در سرمایه‌های ملی و طبیعی کشور سهیم هستند و اولین مستحقان برشمرده می‌شوند.

برای تقسیم عادلانه و منصفانه سرمایه‌های کشوری به یک سیستم و پلان دقیق و شفاف ضرورت است که با فیلترکردن ناخالصی‌ها و پالایش آلودگی‌ها، بخش فرجام‌یافته و نهایی‌شدهٔ سرمایه‌های ملی را در بدنهٔ زیربنایی کشور و برای فراهم‌آوری تسهیلات برای ملت مصرف کنند.

برای اداره همین سیستم و نظارت بر آن، به افرادی مختصص و متدین نیاز است که ناظر به شفافیت و وضاحت اجراآت باشد و از اتلاف وقت و هدررفتن سرمایه‌های ملی در امورات و جاهای نادرست جلوگیری کند.

اما متأسفانه وقتی چنین مراکزی از اولویت کاری خویش خارج شد و فرد اول، تمام دارایی‌های زیردستش را اموال شخصی پنداشت و به فکر انباشتن آن در جیب و حساب شخصی‌اش افتاد، اوضاع قمر در عقرب می‌شود و در سیستم دولتی اختلال به وجود می‌آید.
با ابراز تأسف که در بازهٔ گذر از بحران اشغال و تلاش برای به‌دست‌آوردن استقلال و آزادی دوباره، همین بغاوت‌گران در اریکهٔ قدرت بودند و اولین حسابگران دارایی‌های ملی تلقی می‌شدند.

اولین اقدام‌شان در قبال هر بودجه و هزینهٔ واردشده از خارج یا به‌دست‌آمده از عواید داخلی، برداشتن سهم‌شان به میزان خیلی زیاد بوده است.
قصرهای بغاوت‌گران در تمام زون کشور، به‌خصوص در مرکزی‌ترین ولایت افغانستان (پایتخت) و در بهترین نقطهٔ شهر و با همان کبکبهٔ و رخ و نمای آنچنانی آنها، حاصل دسترنج به‌هدررفتهٔ ملت است که آنان مشغول حیف‌ومیلش مشغول هستند و پاسخگوی هیچ پرسشی از هیچ ارگان و نهادی هم نبودند
اینان چه کسانی با پیشانی سفید بودند و از چه طریقی به این اموال بسیار دست یافته بودند که سرمایه و ثروت‌شان مدام انباشته‌تر می‌شد و حجیم‌تر می‌گشت؟

این سؤالی است ک جز با پذیرفتن این سخن که اینان از خون ملت‌شان مکیده‌اند، نمی‌توان پاسخی به آن داد و ناخن‌شان را بدون شکستگی از زیر این سندان و چکش بیرون کشید.
از کسی که هم در چوکی کنترل اوضاع تکیه زده است، هم از خارج و جهان کفر حمایت می‌شود، و هم حس بغاوت‌گری و برتری‌جویی از نهادهش زبانه می‌کشد، چطور می‌شود انتظار داشت که چنین فردی می‌تواند کاری شرافتمندانه دست‌وپا نماید و از آبله دستش و عرق جبینش نان دربیاورد و روزی حلال سر سفرهٔ خانواده‌اش برود‌.

به‌طور خلاصه، یکی از راه‌ شناخت بغاوت‌گران بررسی سرمایه و ثروت‌شان است که امکان فراهم‌آوردن‌شان از دسترنج فردی ممکن نیست و چه‌بسا محال به نظر می‌رسد.
توجه: نوشته ها، مقالات و نظریات منتشر شده از صدای هندوکش تنها بیانگر نظر نویسندگان است، موافقت صدای هندوکش برایشان شرط نیست.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version