ضرر و زیان بغاوتگران بر کشور و ملت
نویسنده: غلامنبی فروزان
درآمیختن حق و باطل:
زمانی که تمام تمرکز و توجه و نیروی انسانی و مسلکی کشوری در یک جهت مشخص و مثبت متمرکز باشد، موفقیت دروازهٔ خانهٔ آدم را میزند و تحفهٔ سعادت را با خودش میآورد.
اما اگر در این میان و میدان عارضهای پیش آمد و خللی در این چرخه واقع شد، تمرکز پراکنده میشود و تلاشها به هدر میرود و در نتیجه عقبماندگی پیش میآید.
در بدنهٔ یکپارچهٔ کشور هم وقتی تفکیکی مبرهن و برجسته میان حق و باطل واضح باشد و صفها جدا از هم، مشکلی پیش نمیآید و هر کس و هر نهادی میداند با چه کسانی طرف هستند و چکار باید بکنند.
نمونهٔ واضح آن نیز اشغالشدن افغانستان توسط آمریکا و شعلهورشدن جنگ به مدت بیست سال و مشخصبودن دوست و دشمن بود.
در چنین دورانی صفها مشخص بود و حقطلبان و خداخواهان در صف مجاهدان و مزدوران و بردگان در صف اغیار و دشمنان قرار داشتند.
اما گاهی تفکیک و جداسازی میان کسانی که در هر دو صف قرار داشتند و از هر دو سفره نان میخوردند، سخت و دشوار بود.
کسانی که به ظاهر بر طبل وطندوستی میکوفتند و آهنگ جهاد با دشمن میکردند، اما در خفا کارگزاران واقعی دشمنان بودند و انعام و پاداش دریافت میکردند.
حضور همین افراد دورنگ، بیثبات و بیبنیه پریشانخاطری به وجود میآورد و اندکی تصمیمگیری را دشوار میساخت.
این جماعت همان نانبهنرخروزخوران و رهروان راه دشمن بودند و در دو چهره نه که در صد و هزار چهره ظاهر میشدند و هر دم یک ساز میزدند و یک مدل میرقصیدند.
همین امر باعث میشد آمیزههای حق و باطل درهمآمیزد و مخلوط شود و اقدامکردن دقت فراوان بطلبد تا مبادا ناخواسته و سهواً بیگناهی در این چاه تاریک نیفتد.
زیرا وقتی یک انسان از ثبات فکری برخودار نباشد و به مقتضای منفعتطلبی خودش به هر طرف تمایل و گرایش پیدا کند، اتخاذ تصمیمی علیه او محتاطانه باید باشد تا خطایی صورت نگیرد.
پس یکی از ضررهای آسیبزای بغاوتگران دشوارساختن تصمیمگیری و برخوردکردن و درهمآمیختن حق و باطل برای حقیقتطلبان و مجاهدان راه خداست.
توجه: نوشته ها، مقالات و نظریات منتشر شده از صدای هندوکش تنها بیانگر نظر نویسندگان است، موافقت صدای هندوکش برایشان شرط نیست.