اینکه بغاوت‮گران به راه تعصبات قومی و مذهبی روی آورده‌اند، قصد دارند اهداف پلید خود را دنبال کرده و افغانستان را به سوی گودال ویرانی ببرند. این تفکر باید از ذهن‌ آنها زدوده شود، چرا که افغان‌ها ديگر آنهای نیستند که با وعده‌های پوچ و توخالی و شعارهای دروغین فریب بخورند و به هر کسی اعتماد کنند، اکنون از حوادث گذشته درس گرفته و تجربه کافی حاصل کرده‮اند.

اول باید بدانیم که تعصب چیست؟ تعصبی که می‌توان آن را به نژادپرستی و قوم‌گرایی نیز تعبیر کرد، بیماری‌ای کشنده است که پیامبر اسلام حضرت محمد صلی‌الله‌ علیه‌ وسلم آن را پدیده‌ای ناخوشایند و زشت می‌داند. به گفته علما، منشأ اصلی تعصب شیطان است که بر اساس تعصب نژادی خود، خود را برتر از سایر مخلوقات می‌دانست. شیطان می‌گفت که من به آدم سجده نمی‌کنم زیرا من از نظر عنصر اصلی برتری دارم.

اصطلاح تعصب می‌تواند به باورهای بی‌اساس و نامناسب نیز اطلاق شود. این پدیده به هر رفتار نادرست و زیان‌باری گفته می‌شود که گاهی مانع از تأثیر مثبت و منطقی می‌شود. در تاریخ افغانستان، گروه‌های شر و فساد برای پیشبرد اقدامات ویرانگرانه خود، به تعصبات قومی، زبانی، نژادی و مذهبی دامن زده و باعث ایجاد تفرقه و اختلافات میان مردم شده‌اند.

چهار دهه تعصبات که شر و فساد برپا کرده، باعث شده که افغانستان به سمت ویرانی حرکت کند و این تلاش‌ها تا هنوز ادامه دارد. در این تعصبات تنها بقای شر و فساد نهفته است، نه فقط اینکه هیچ سودی برای مردم ندارد، بلکه برای هیچ قوم خاصی نیز مفید نیست. چرا که در افغانستان، منافع مشترک تنها با اتحاد تمامی اقوام به دست می‌آید.

تمام عاملان شر و فساد برای ویرانی کشور تلاش کرده و می‌کنند، به شیوه‌های مختلف سعی کرده‌اند به اهداف خود برسند و همچنان این تلاش ادامه دارند. بغاوت‮‮گران در میان افغان‌ها با دامن زدن به اعمال شیطانی و تعصبات، می‌خواهند افغانستان را همواره به میدان جنگ بیگانگان و آشوب تبدیل کنند. همان‌طور که این گروه‌ها توسط بیگانگان به وجود آمده و نقشه‮های به آنان داده می‌شود، برای منافع‮ آن‮ها می‌جنگند. این تعصبات را می‌توان به عنوان ابزاری برای پیشبرد اهدافشان دانست.

بغاوت‮گران همواره با تبلیغات خود، اختلافات قومی و مذهبی را میان اقوام برادر شدت بخشیده‌اند. آنها در خلای اطلاعاتی به سر می‌برند. هر گروه از آن‌ها غیر از قوم پشتون، هر قوم خاص را اکثریت می‌داند. اما در زمان حکومت کرزی، در سرشماری آکادمی علوم افغانستان، ۲۶٪ در صد مردم پشتون، ۲۱٪ تاجیک، ۹٪ هزاره و ۴۱٪ در صد دیگر اقوام شناسایی شدند. در واقع، ساختار جغرافیایی افغانستان بدون حضور هر قوم ناقص است. همان‌طور که افغانستان با حضور تمام اقوام ساخته می‌شود، کشور نیز با حضور تمامی سمت‬ها و کادرهای با استعداد ساخته خواهد شد.

تمامی اقوام با هم ديگر برابرند. هیچ یک بر دیگری برتری ندارد و بدون یکدیگر نیز ناقص شمرده می‬شوند. گروه‌های شر و فساد یا هر گروه دیگری که به تعصبات قومی و مذهبی دامن می‌زند، تنها هدفشان ویرانی افغانستان و از این طریق در پی رسیدن به اهداف شوم خود هستند، زیرا جغرافیای افغانستان بدون هر قوم ناقص است. ملت افغانستان باید درک کند که پیروان شر و فساد در مسیر تعصبات قومی و مذهبی تنها با قربانی کردن مردم، می‮خواهند به اهداف پلید خود برسند.

توجه: نوشته ها، مقالات و نظریات منتشر شده از صدای هندوکش تنها بیانگر نظر نویسندگان است، موافقت صدای هندوکش برایشان شرط نیست.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version