نویسنده: جنید بلوچ
حاکمان اصلی پاکستان -ارتش و ادارات- با برخی تصمیماتی که مردم پاکستان همواره نارضایتی خود را از آن ابراز داشتهاند، دولت به جای “سازش” راه “زور” را برگزیده و تلاش کرده با توسل به اسلحه به اهداف خود دست یابد، از همین رو، از روزی که غارت منابع طبیعی مناطق بلوچ و پشتوننشین را آغاز کرده و مردم منطقه را به طور کامل از آن محروم کرده است، پس از اعتراض مردم محلی، هزاران نفر را ربوده، رهبران قومی را به قتل رسانده و صدای آنها را با لوله تفنگ خاموش کرده است.
این سیاست را دولت از چند دهه گذشته به طور مداوم به پیش برده و هرگاه که اعتراضات مردمی شدت گرفته، آنها نیز بر وحشیگریهای خود افزودهاند.
اما از آنجایی که سرانجام ظلم بد است و انتقام ظلمهای انجام شده از ظالم در دنیا نیز گرفته میشود، در زمان کنونی آنها از حساب سخت اعمال خود رنج میبرند و روز به روز مردم از آنها فاصله میگیرند.
شایسته بود که آنها در اعمال خود تجدید نظر میکردند و بحران کنونی را از طریق گفتگو حل میکردند، اما برعکس، آنها به ظلم خود ادامه دادند و با به کارگیری استراتژی جدید، آستینها را برای به قتل رساندن چهرههای سیاسی، رهبران قومی و علمای مذهبی بالا زدند، حمله انتحاری به معاون مهتمم اکوره ختک “شیخ حامد الحق”، قتل مرموز رهبر محلی جمعیت علمای اسلام در بلوچستان و عالم برجسته دینی “مفتی شاه میر عزیز” در هنگام نماز، حمله به رهبری لشکر طیبه و قتل فرمانده پیشرو “ابو قتال” و ترور چهره جنجالی مذهبی “مفتی منیر شاکر” از جمله مواردی هستند که اخیراً به وقوع پیوستهاند و عاملان آنها هنوز شناسایی نشدهاند.
اینکه هدف دولت از این اقدامات چیست، در چند جمله به طور خلاصه آن را توضیح خواهیم داد:
اول: این اتهام به پاکستان وارد است که از “خوارج داعشی” حمایت میکند و به منظور ناامن کردن کشورهای منطقه، به داعشیان در بلوچستان و برخی مناطق قبایلی پناهگاه داده و از آنها برای اهداف خود استفاده میکند.
آنها با اقدامات اخیر میخواهند تقصیر برخی قتلها را به گردن داعش بیندازند (اگرچه آنها عموماً عاملان چنین حوادثی را تحریک طالبان پاکستان معرفی میکنند، در حالی که جنگ آنها فقط با ارتش است و ترور علمای مذهبی و رهبران قومی در اجندای آنها نیست) و به جهانیان نشان دهند که ما حامی داعشیان نیستیم، بلکه خودمان با آنها مخالفیم.
دوم: پاکستان در حال حاضر با مشکلات سیاسی، اقتصادی و امنیتی زیادی مواجه است که مردم مسئولیت همه آنها را متوجه دولت میدانند.
دولت با این اقدامات میخواهد دشمنیهای مذهبی را دامن بزند، مردم را درگیر اختلافات داخلی کند و توجه مردم را از خود منحرف کند.
سوم: مخالفان دولت (چه تحریک طالبان پاکستان باشند و چه بلوچان مسلح) اکنون بیش از هر زمان دیگری قدرتمند هستند و روز به روز در بین مردم محبوبیت پیدا میکنند.
دولت با ترور رهبران مذهبی و بزرگان قومی میخواهد از نفوذ مخالفان جلوگیری کند و مردم محلی را از آنها متنفر سازد.
چهارم: پاکستان از دههها پیش به بهانههای مختلف از مجامع بینالمللی کمک دریافت کرده و وضعیت وخیم اقتصادی خود را از سقوط نجات داده است.
پاکستان با اقدامات اخیر بار دیگر میخواهد به بهانه “مبارزه با تروریسم” حمایت بینالمللی را جلب کند و تلاش کند وضعیت نابسامان اقتصادی خود را بهبود بخشد.
توجه: نوشته ها، مقالات و نظریات منتشر شده از صدای هندوکش تنها بیانگر نظر نویسندگان است، موافقت صدای هندوکش برایشان شرط نیست.