صدای هندوکش بر اساس اطلاعات تازهای که از درون سازمان استخبارت پاکستان (آیاسآی) به دست آورده، دریافته که هیئتی از سازمان استخبارات اسرائیل (موساد) به اسلامآباد سفر کرده است.
این در حدود یکونیم ماه گذشته دومین بار است که هیئتهایی میان دو طرف رفتوآمد میکنند. قبلأ، بیش از یک ماه پیش، هیئت استخباراتی پاکستان زیر پوشش یک گروه رسانهای و خبرنگاری، پنهانی به اسرائیل رفته بود؛ سفری که آژانس خبری اسرائیل هیوم و برخی منابع معتبر عربی، آن را فاش ساختند.
هرچند هدف مشخص این سفر تازه و جزئیات دیدارهای هیئت اسرائیلی با مسئولان پاکستانی تاکنون واضح نشده، اما با درنظر گرفتن رخدادهای اخیر منطقه، چنین برداشت میشود که این گفتوگوها بیشتر بر مسئلهی ایران میچرخد و هر دو طرف در این زمینه اهداف مشترک را دنبال میکنند.
پیش از این هم صدای هندوکش به اطلاعاتی از منابع دقیق دست یافته بود که نشان میداد ادارهی استخبارات پاکستان، همآهنگ با موساد، قصد دارد برخی اهداف مشخص را در مناطق مرزی ایران هدف قرار دهد؛ اهدافی که در آن نام چند تن از افراد برجستهی سپاه پاسداران ایران نیز ذکر شده بود.
بر اساس اطلاعات دقیق، تمایل مقامهای پاکستانی برای نزدیک شدن به اسرائیل در این اواخر بیشتر شده است. همچنین شواهد نشان میدهد که مسؤولان و استخبارات پاکستان، به شکل پنهانی، از اسرائیل پشتیبانی میکنند و به دنبال این است که روابط را نه تنها عادی، بلکه رسمی نیز بسازند؛ گرچه گروههای مذهبی و چهرههای دینی در داخل پاکستان، با این روند مخالفتهای جدی دارند و مانع بزرگ آن به شمار میآیند.
ایالات متحده آمریکا در سالهای اخیر تلاش کرد که با راهاندازی یک کارزار وسیع، کشورهای عربی را تشویق به عادیسازی روابط با اسرائیل کند، اما پس از حملهی حماس به اسرائیل، آن روند متوقف شد. اکنون با وجود جنگ یکونیم ساله میان اسرائیل و حماس، جنایتها و قتل عامهای گسترده در غزه، اسرائیل و آمریکا دوباره تلاش دارند همان مسیر را زنده نگهدارند. پاکستان نیز در تلاش است از این وضعیت سود ببرد و با پیشقدم بودن در این روند، در ازای عادی سازی روابط، امتیازات مادی از اسرائیل به دست آورد.
در کنار این، دستگاه نظامی و حکومت پاکستان، ایران را یکی از عوامل تنشها در داخل کشورشان میدانند و حالا در تلاشاند بخشی از رقابتهای تند میان اسرائیل و ایران را در آسیای میانه، به خاک خود بکشانند. پاکستان میخواهد پالیسی دوگانه و حتی سهگانه را اتخاذ و با سپردن فضای فعالیت ضد ایران به اسرائیل، در برابر آن از آمریکا و اسرائیل امتیاز بگیرند، از سوی دیگر، با فشارآوردن بر ایران، آن را به امتیازدهی و باجگیری نیز مجبور سازند. در سایهی چنین تنشها، احتمال آن نیز میرود که ارتش پاکستان، روند سرکوب تازهای را علیه مردم بلوچ و پشتون آغاز کند و نیروهای مخالف خود را که در سالهای اخیر قویتر شدهاند، سرکوب کند.