نویسنده: عبدالحی فروتن
توجه: نوشته ها، مقالات و نظریات منتشر شده از صدای هندوکش تنها بیانگر نظر نویسندگان است، موافقت صدای هندوکش برایشان شرط نیست.
رسانهها به عنوان ابزارهای قدرتمند در شکلدهی افکار و اطلاعرسانی در دنیای امروزی عمل میکنند اما با این حال، وجود رسانههای معاند و یکطرفه همچون افغانستان اینترنشنال، به یک مشکل بزرگ برای شکلگیری یک جامعه آگاه و آزاد تبدیل شده است.
این رسانهها عمدتاً به ترویج نظرات خاص(عموما افکار ضد اسلامی و اخلاقی)، تحریف حقایق و تفرقههای قومی و لسانی میپردازند و به عنوان تریبونی برای بغاوتگرانِ سکولار و ابزاری برای قدرتهای اشغالگر خارجی، نقش مهمی در تسهیل رسیدن به اهداف استعماری و انحراف افکار مسلمانان ایفا میکنند.
رسانههای معاند غالبا از چارچوبهای اخلاقی و قوانین خبری خارج شده و به ترویج شایعات، اطلاعات نادرست و افکار انحرافی میپردازند.
بغاوتگران از این رسانهها به عنوان تریبونی برای نشر افکار و نظرات خود بهرهبرداری میکنند و با زرقوبرقهای بصری و صداهای فریبنده این رسانهها، در تلاش اند فضایی از تاریکیها بسازند که در آن، راه روشنی و حقیقت، پنهان شود و حقیقتجویان بیشتر درین باتلاق کَشنده و کُشنده فرو بروند.
چون، در جوامعی که سطح سواد رسانهای بالا نیست، افراد دچار سردرگمی میشوند و نمیتوانند اخبار واقعی را از جعلی تشخیص دهند.
تحریم رسانههای مغرض ضروری است به این دلیل که:
١. رسانههایی چون افغاستان اینترنشنال به وضوح ثابت کردهاند که از حقیقت منتفر اند و با جانبداری از اشغالگران و بردگان شان (بغاوتگران)، چشم را بر روی حقایق بسته اند و یا با چشمان باز، زبان شان برای ایراد حقیقت بریده شده است.
٢. این رسانهها تحت حمایت مالی و جانی اشغالگرانی مانند انگلیس، آمریکا و اسرائیل قرار دارند که در تلاش است تا با انتشار اخبار ساختگی و یکطرفهی آنها، چشمان افراد سادهلوح را قبل از دیدن حقیقت کور کرده و در مسیر گمراهی، آنها را پیاده کنند.
٣. افغانستان اینترنشنال و رسانههای مشابه، به طور مداوم اخبار و تحلیلهایی منتشر میکنند که تنها از دیدگاه بغاوتگران و مخالفان نظام اسلامی روایت میشود که واقعیتهای جامعه افغانستان را تحریف میکنند، و کسانیکه سواد رسانهای کافی ندارند، در چاله شک و تردید، به دام میافتند.
٤. یکی از اهداف مهم نظام اسلامی، حفاظت از ارزشهای اسلامی و دینی مردم است؛ رسانههای معاند به خصوص آنهایی که تحت حمایت اشغالگران اسلامستیز قرار دارند، موظف اند تا به تخریب این ارزشها بپردازند.
٥. با محدود سازی این رسانهها، امارت اسلامی از مقدسات اسلام و عقیده اسلامی مردم دفاع کرده و فضای سالمتری برای ثبات افکار مثبت ایجاد میکند.
٦. با تحریم رسانههای غربگرا، نفوذ قدرتهای خارجی اشغالگر، به خصوص آمریکا، در اذهان عامه کاهش خواهد یافت و استقلالیت فکری در بین مردم شکل خواهد گرفت.
شبکه انگلیسی افغانستان اینترنشنال ادعا کرده است که امارت اسلامی با ارسال پرازیت، نشرات این شبکه را مختل کرده است.
اگرچه این ادعا شامل جملات فریبنده است که بخشی از تلاشهای تبلیغاتی برای بد جلوهدادن امارت اسلامی در زمینهی آزادی رسانهای میباشد اما مردم دیگر فریب آنها را نخواهند خورد و حکومت در انجام این اقدامات، نه تنها گام مثبتی برداشته، بلکه بر اساس نیازهای جامعه افغانستان عمل کرده است.
اگر اقدام به محدود سازی این رسانه از سوی حکومت حقیقت داشته باشد، این عمل نه تنها یک عمل سرکوبگرانه نیست، بلکه باید بخشی از استراتیژی امارت اسلامی برای حفظ ارزشهای اسلامی باشد.
با محدود کردن دسترسی به اطلاعات نادرست و جانبدارانه، حکومت به آزاداندیشی و کسب سواد رسانهای در جامعه کمک میکند و فضای مناسبتری برای آگاهی و نظر دهی آزاد مردم فراهم میسازد.
این اقدام نیک یک ضرورت برای حفاظت از ارزشهای اسلامی در برابر هجمههای خارجی است و مانع از نفوذ تفکر بغاوتگران و حمایتگرانِ شان خواهد شد.