نویسنده: غلام‌نبی فروزان

توجه: نوشته ها، مقالات و نظریات منتشر شده از صدای هندوکش تنها بیانگر نظر نویسندگان است، موافقت صدای هندوکش برایشان شرط نیست.

یحیی سنوار یکی از چهره‌های محبوب و مورداعتماد مردم فلسطین و غزه و یکی از ترسناک‌ترین و مخوف‌ترین چهره‌ها برای اسرائیل است.

اسرائیل چندین سال است که دنبال ترور سنوار است، اما هرگز موفق نشده است، بلکه همواره از سوی وی ضربات هولناک و وحشتناکی دریافت کرده و خواب از چشمانش پریده است.

به‌خاطر تحت تعقیب‌بودن و احتمال شدید ترور، یحیی سنوار زندگی زیرزمینی و پنهانی را برگزیده و از دیده‌ها پنهان شده است و مخفیانه عملیات را پیش می‌برد.

اما پس از آغاز جهاد علیه اسرائیل و مقاومت سیصدروزه و شهادت رئیس دفتر سیاسی حماس، دکتر اسماعیل هنیه، وقت آن فرارسید که بار دیگر این مرد به میدان بیاید و معادلات را به ضرر دشمن به‌هم بریزد. کاری کند که اسرائیل از ترور هنیه پشیمان شود و انگشت ندامت به دندان بگزد.

جانشینی یحیی سنوار حاوی پیام‌های خاموشی است که در ادامه تیتروار به آنها می‌پردازیم:

پیام اول: دکتر هنیه در ملاقات اخیرش با رهبر ایران شعری از شاعری یهودی به نام سموأل خوانده بود با این مضمون که «إذا غاب سید قام سید؛ اگر رهبری رفت، رهبری دیگر برمی‌خیزد.»

حقیقتاً که یحیی سنوار رهبری توانا و مرد میدان و مجاهد واقعی است که هم در وادی سیاست و گفتمان هم در بحبوهٔ جنگ و خون و رزم وارد و کاربلد است، و همان رهبری است که حقیقتاً می‌تواند در این دوران ادارهٔ امور را به دست بگیرد.

پیام دوم: انتخاب فردی قوی‌تر، سخت‌گیرتر و جنگنده‌تر نسبت به شهید هنیه، گویای این مطلب است که جهاد و مقاومت برمبنای افراد و شخصیت‌ها استوار نیست و با رفتن شخصیتی کاریزماتیک، خلأ تاریک و شکاف عمیق در ادارهٔ امورات ایجاد نمی‌شود و اگر رهبری به شهادت رسید، فردی بالاتر، محکم‌تر و استوارتر حتماً جای او را می‌گیرد.

پیام سوم: جانشینی یحیی سنوار اتفاقی غیرمنتظره برای اسرائیل بود و به درصدد بسیار کم و ناچیز احتمال می‌داد که وی به میدان سیاست جنگی وارد شود و ادارهٔ دفتر سیاسی را به عهده بگیرد.

زیرا یحیی سنوار رهبری توانا اما مخفی است که در انظار عمومی ظاهر نمی‌شد و در خفا به مدیریت جنگ و مقاومت ادامه می‌داد نه در بیرون و لنز کمرهٔ رسانه‌ها.

پیام چهارم: با این اتفاق غیرمترقبه، احتمال دارد یحیی سنوار در انظار عمومی ظاهر شود یا همچنان در خفا و دورادور هم مدیریت میدان جنگ هم مسئولیت ادارهٔ جنگ سیاسی و رسانه‌ای را پیش ببرد.

در هر دو صورت، مهم تصمیماتی است که فرد موردنظر می‌گیرد و لرزه بر اندام و آتش بر خرمن دشمن می‌اندازد و احتیاطات و توجهات آنان را برای بیشتر متضررنشدن بالا می‌برد.

پیام پنجم: اکنون جنگ رویهٔ تازه به خود می‌گیرد و روحیهٔ قوی‌تر و مقاوم‌تری را در ادامهٔ نبرد در مجاهدان تزریق می‌کند‌ و پایمردی و ایستادگی‌شان را دوچندان می‌نماید.

از سوی دیگر، دشمن را وحشت‌زده‌تر می‌نماید و راه‌های فرار و گریز و جاخالی‌دادن را برایش هموارتر و میسّرتر می‌گرداند.

با تمام این پیام‌ها، اکنون باید منتظر بود و دید که چه اتفاقات تازه‌ای رخ می‌دهد و ادامه و دامنهٔ جنگ‌ به کجاها کشیده می‌شود.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version