در روزهای آغازین کارزار انتخاباتی ترامپ، مخالفین حکومت سرپرست، از جمله جبهه مقاومت، جبهه آزادی و دیگر رهبران فراری، در میان شعارهای انتخاباتی ترامپ غرق شده و برای روز بعد از پیروزی او، خیال‌پردازی می‌کردند.

در این مدت، نشست‌ها و جلسات متعددی برگزار کرده و درخواست‌های زیادی را از دولت احتمالی ترامپ مطرح نمودند. این چهره‌های بدنام، امیدوار بودند که با تغییر حکومت در آمریکا، سیاست این کشور در قبال افغانستان نیز دگرگون شده و حمایت‌های مالی و نظامی از جبهات مجازی مخالف امارت اسلامی افزایش یابد.

رهبران این جریان‌ها تلاش نمودند تا با برقراری روابط با سیاست‌مداران نزدیک به ترامپ، جایگاهی در سیاست‌های آینده آمریکا درباره افغانستان پیدا کنند. برخی از آن‌ها حتی به آمریکا سفر کرده و در نشست‌های غیررسمی با مقامات سابق و چهره‌های تأثیرگذار جمهوری‌خواه دیدارهایی داشتند.

با این حال، با گذشت زمان و روشن‌تر شدن مواضع ترامپ، بسیاری از این امیدها رنگ باخت و با ادامه سکوت ترامپ پیرامون مسائل افغانستان، تمامی نقشه‌های شوم این فراریان نقش بر آب شد.

اظهارات مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، درباره تعیین جایزه‌ای هنگفت برای رهبران ارشد طالبان به دلیل بازداشت زندانیان آمریکایی در افغانستان، بار دیگر امید را در دل‌های سیاه و تاریک مخالفین حکومت سرپرست زنده کرد. آن‌ها گمان کردند که ممکن است نزاعی میان طالبان و آمریکا ایجاد گردد.

روبیو در حساب رسمی خود در شبکه «ایکس» نوشت: «به تازگی اطلاع پیدا کردم طالبان گروگان‌های آمریکایی بیشتری نسبت به آنچه گزارش شده، در بازداشت دارد. اگر این درست باشد، مجبور خواهیم بود فوراً جایزه‌ای بسیار بزرگ برای رهبران ارشد آنان تعیین کنیم؛ شاید حتی بزرگ‌تر از آنچه برای بن لادن تعیین شده بود.»

اما در روزهای اخیر، با اولین سفر هیئت رسمی آمریکایی به افغانستان به همراهی آدام بوایلر، نماینده ویژه ترامپ در امور زندانیان، و زلمی خلیل‌زاد، نماینده پیشین آمریکا در امور افغانستان، و بازشدن دریچه‌ای برای گفت‌وگو میان دو طرف، پرده از موضع حقیقی رئیس‌جمهور آمریکا درباره امارت اسلامی کنار رفت. در نتیجه، حتی برای فراریان جمهوریت نیز آشکار شد که ترامپ راه تعامل و مذاکره را با طالبان در پیش گرفته است.

در این نشست، آدام بوایلر، نماینده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در امور زندانیان، پیشرفت‌ها در زمینه آزادی زندانیان میان دو کشور را گامی مؤثر در راستای اعتمادسازی دانست. وی همچنین اقدامات امارت اسلامی افغانستان در مبارزه با مواد مخدر و تأمین امنیت را قابل تقدیر خواند.

بوایلر بر ادامه گفت‌وگوهای دوجانبه تأکید کرد و تقویت روابط از طریق مذاکره را یک امر حیاتی برشمرد. وی افزود که روابط تاریخی میان افغانستان و آمریکا همواره با چالش‌هایی همراه بوده، اما اکنون تمرکز اصلی باید بر آینده باشد.

سفر این هیئت بلندپایه آمریکایی به افغانستان، به‌تنهایی خود باعث ناامیدی فراریان بدنام جمهوریت شد، اما میخ آخر زمانی بر تابوت مخالفین حکومت سرپرست کوبیده شد که معاون سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا در یک نشست خبری، با اشاره به این سفر گفت که ایالات متحده برای حفاظت از منافع ملی خود، با طالبان تعامل خواهد کرد.

توجه: نوشته ها، مقالات و نظریات منتشر شده از صدای هندوکش تنها بیانگر نظر نویسندگان است، موافقت صدای هندوکش برایشان شرط نیست.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version