پس از آنکه محمد محقق، عضو رهبری شورای مقاومت در رأس یک هیئت به ایران سفر کرد، احمد مسعود، رهبر جبههای «مقاومت» که بیشتر ساختاری قومی و خانوادگی دارد، نیز به گونهای فوری و با گونهى رقابتی راهی ایران شد. او در جریان این سفر، با مقامهای ایرانی، مسئولان سپاه پاسداران، اعضای جبهه موسوم به مقاومت در ایران و شماری از مسئولان محلی دیدار و گفتوگو کرد.
براساس اطلاعاتی که صدای هندوکش از منابع معتبر و موثق خود به دست آورده، احمد مسعود از سفر محمد محقق به شدت احساس نگرانی کرده بود؛ از همینرو، بلافاصله پس از بازگشت او، تصمیم گرفت خودش نیز به طور اضطراری راهی ایران شود.
طبق معلومات که به دست صدای هندوکش رسیده، احمد مسعود در دیدارهایش با مقامهای ایرانی، نسبت به سفر محقق و ملاقاتهای او با مسئولان جمهوری اسلامی به طور جدی ابراز نارضایتی کرده است. همچنین، او درباره کمک نقدی دهها هزار دالری که در جریان این سفر از سوی مقامهای ایرانی به داده شده بود، واکنش تندی نشان داده و در مورد آن اعتراض کرده است.
منابع میگویند با وجود آنکه مقامهای ایرانی تلاش کردند با دادن اطمینان به احمد مسعود، تنش را کاهش دهند و تأکید داشتند که دیدارهایشان با محقق صرفاً جنبه تشریفاتی و عادی داشته و هیچ توافق خاصی حاصل نشده، احمد مسعود بارها بر نگرانیها و حساسیت خود نسبت به این موضوع پافشاری کرده است.
بر اساس اطلاعات، احمد مسعود در جریان این سفر به شهر مشهد نیز رفته و در آنجا با اسماعیل خان، حضرت علی و دیگر افراد مسؤول، درباره تحولات اخیر و ابعاد مختلف این رویداد، نشستهای خصوصی برگزار کرد.
سفر احمد مسعود در شرایطی انجام شده که در اخیرین روزهای ماه آپریل، شورای موسوم به مقاومت، پس از بحث و بررسیهای گسترده، تصمیم گرفت هیئتی به ریاست محقق برای در پوشش پیگیری مشکلات مهاجران افغان به ایران اعزام کند. هرچند این تصمیم در داخل شورا، به ویژه از سوی عبدالرب رسول سیاف، با مخالفتها همراه بود، اما در عمل جبهه مقاومت که اکنون عضویتی نمادین در این شورا دارد، به طور عمدی از ترکیب هیئت کنار گذاشته شده بود. همچنین در جریان سفر هیئت نیز هیچیک از چهرههای برجسته جبهه مقاومت در ایران همچون اسماعیل خان و حضرت علی که خود اعضای شورای مقاومت نیز هستند، در جریان قرار نهگذاشتند. در پی این رفتارها و همزمان با سفر اعتراضی و رقابتی احمد مسعود، حضرت علی که از چهرههای نزدیک به اوست، در گفتوگویی خصوصی، اعتراض خود را با لحنی تند به شورای مقاومت، بهویژه یونس قانونی، ابراز کرده و این اقدام را نوعی بیاحترامی آشکار به خود و به جبهه مقاومت دانسته بود.
گفتنی است که در هفتههای اخیر، تنشها و اختلافات میان جبهه مقاومت و شورای مقاومت که ترکیب اصلی آن را سیاستمداران ناکام و منزوی گذشته تشکیل میدهند؛ به اوج رسیده است. در تازهترین تحولات، جبهه مقاومت و حزب جمعیت به رهبری صلاحالدین ربانی، تصمیم گرفتند ارتباط خود را با مجمع ملی سیاستمداران یادشده قطع کنند. پس از آن، عنایتالله طوفان، یکی از چهرههای نزدیک و وفادار به احمد مسعود، نیز به دلیل برخی اختلافات از مجمع ملی اخراج شد.