نویسنده: مبارز هروی
ساعت ۱:۳۷ بامداد ۱۰ اسد/مرداد ۱۴۰۳ به وقت ایران (۳۱ ژوئیه ۲۰۲۴) صدای انفجاری در منطقه سعدآباد تهران به‌گوش رسید.
ساعاتی بعد اما اولین گزارش ها از محل واقعه همچون بمبی به مقیاس بسیار بالا، دنیا را تکان داد.

گذارشی که خبر از به‌شهادت رسیدن اسماعیل هنیه رهبر سیاسی حماس و محافظ‌اش در یکی از امن‌ترین مناطق تهران حکایت داشت
هنیه پس از حضور در مراسم تحلیف رئیس‌جمهور ایران، مسعود پزشکیان، و پس از بازگشت به محل اقامت خود در پادگان امام علی وابسته به نیروی قدس به‌شهادت رسید.
با گذشت بیش از یک‌هفته از زمان ترور اسماعیل هنیه، هنوزهم روایت کامل و جامعی در مورد نحوه ترور و عاملین‌آن وی منتشر نشده است.

عده‌ای از شلیک موشک از داخل یا خارج ایران صحبت می‌کنند، برخی فرضیه همیشگی ریزپرنده‌ها را مطرح می‌کنند، برخی اخبار حاکی از حضور هواپیمای جنگنده است و گروهی از رسانه‌های خارج از ایران نیز درباره بمب‌گذاری در ساختمان یادشده سخن می‌گویند.

در ساعاتی پس از رویداد سپاه پاسداران در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که بنا به تحقیقاتش ترور اسماعیل هنیه در تهران «با شلیک پرتابه کوتاه‌برد با سرجنگی حدود ۷ کیلوگرمی، همراه با انفجار شدید» انجام شده است.

احمد بخشایش اردستانی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس ایران، به سایت خبری دیده‌بان ایران گفته بود که این احتمال وجود دارد که «اسرائیلی‌ها با استفاده از یک ریزپرنده محل مورد نظر را مورد اصابت قرار داده باشند.
خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضائیه ایران به نقل از المیادین نوشت که ترور اسماعیل هنیه بر اثر «شلیک موشک از کشوری به کشور دیگر بوده و از داخل ایران انجام نشده» است.
یک روز پس از این رویداد اما، روزنامه نیویورک‌تایمز در گزارشی به نقل از «هفت منبع» نوشت: اسماعیل هنیه در «اقامتگاه همیشگی‌ خود در مجموعه سعدآباد بر اثر بمبی که دوماه پیش کار گذاشته شده بود»، کشته شده است.
وی همچنین اظهار داشت که در محل اقامت آقای هنیه، «بازداشت‌های سطح بالا» صورت گرفته و بیش از ۲۰ نفر از جمله افسران ارشد اطلاعاتی و امنیتی، مقام‌های نظامی و کارکنان مهمان‌خانه نظامی «به‌شدت محافظت شده» در تهران پس از ترور رهبر ارشد حماس بازداشت شده‌اند.
همین اظهارات متفاوت و عدم شفاف‌سازی مقامات ایرانی پیرامون چگونگی انجام ترور، باعث شد تا گمانه‌زنی‌های متفاوتی نیز پیرامون عاملین این رویداد و نقش احتمالی ایران و یا برخی از مسئولین بلندپایه حکومتی در این‌حمله ناجوان‌مردانه به‌وجود آید، علی‌الخصوص بعد از گزارش نیویورک‌تایمز در خصوص دستگیری 20 تن از اعضای مهم اطلاعاتی و امنیتی، مقام‌های نظامی و کارکنان مهمان‌خانه.
اما گزارش اخیر روزنامه‌ی «تقویم ترکیه» بیش از هرزمان دیگری انگشت‌اتهام را به‌جانب ایران و مسئولین حکومتی‌آن متوجه نمود.
براساس این‌گزارش، سازمان استخبارات ترکیه پس ازآن به هنیه هشدار احتیاط داده بود که ایران نام حسن نصرالله، رئیس گروه حزب‌الله لبنان را از فهرست مهمانان مراسم تحلیف مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور این کشور حذف کرد اما نام هنیه را باقی گذاشت.
این‌روزنامه همچنین می‌نویسد که استخبارات ترکیه به‌ هنیه گفته‌بود که مراقب دستگاه‌های الکترونیکی و تلفن خود باشد، زیرا اسرائیل و سازمان‌های استخباراتی حامی‌آن در صدد کشتن او هستند.

حال سوال این‌جاست که چرا حکومت ایران نام حسن نصرالله را از لیست مهمانان حذف نمود؟ آیا از تهدید و احتمال حمله اسرائیل آگاهی داشتند؟ پس چرا برای اسماعیل هنیه تذکر ندادند و وی را از این احتمالات باخبر نساختند؟ آیا خون حسن نصرالله رنگین‌تر از خون هنیه بود؟ یا در شهادت هنیه کدام منفعتی برای حکومت ایران نهفته است؟

بله! این‌ها برخی از سوالاتی است که بعد از گزارش اخیر روزنامه تقویم ترکیه به‌میان می‌آید و این وظیفه حکومت ایران است که در این مورد پاسخگو باشد و این معما را حل نماید.
توجه: نوشته ها، مقالات و نظریات منتشر شده از صدای هندوکش تنها بیانگر نظر نویسندگان است، موافقت صدای هندوکش برایشان شرط نیست.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version