نخستین نشست شورای عالی ستندرد
به ریاست معاون اقتصادی ریاست الوزرا در قصر مرمرین برگزار و طی آن ۲۴ ستندرد در بخش‌های مختلف تصویب شد.

دفتر مطبوعاتی معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا در خبرنامه‌ی نوشته است که این نشست به ریاست ملا عبدالغنی برادر آخند، معاون اقتصادی ریاست الوزرای امارت اسلامی افغانستان و با حضور ملا فیض الله تمیم رییس عمومی اداره ملی ستندرد، اعضای دایمی این شورا و نمایندگان سکتور خصوصی امروز در قصر مرمرین برگزار شد.

ملا عبدالغنی برادر آخند طی این نشست گفت که افغانستان در جهت رشد و توسعه اقتصادی قدم‌های اولیه را بر می‌دارد، ارائه محصولات و خدمات بر اساس ستندردهای ملی و بین‌المللی برای رقابت منطقه‌ای و بین المللی ضروری است.

ملا برادر آخند افزود که ستندردها کیفیت و اعتبار محصولات و تولیدات را برای رقابت در بازارهای ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی و پذیرش در سطح بین المللی تضمین می‌کند.

او بیان کرد: «هر معیاری که ما در افغانستان تصویب و اجرا می کنیم، در واقع به رشد اقتصادی و توسعه پایدار کشور کمک می کند.»

وی با اشاره به فعالیت اصلی شورای عالی ستندرد گفت، وظیفه اصلی این شورا تنها معرفی ستندردها نیست، بلکه مسوولیت اصلی‌اش این است که از عملی شدن مؤثر ستندردها اطمینان حاصل شود تا بتوانند گام‌های عملی در زمینه رشد و توسعه کشور بردارند.

به گفته‌ی معاون اقتصادی ریاست الوزرا؛ این شورا با توجه به نیازهای نسل‌های موجود و آینده و با توجه به یک مسوولیت ملی و اساسی تلاش خواهد کرد که عدالت، شفافیت و اصل توسعه پایدار را در اجرای ستندردها تامین کند.

ملا عبدالغنی برادر آخند گفت که تطبیق مؤثر ستندردها باعث هماهنگی در تولید، توسعه تجارت، جلوگیری از هزینه‌های اضافی و صرفه جویی در زمان آن می‌شود. علاوه بر این منجر به انتقال تکنالوژی جدید از کشورهای توسعه یافته به افغانستان خواهد شد.

ملا عبدالغنی برادر آخند از تمامی تجاران و صنعتگران کشور خواست تا با توجه به ستندردهای مصوب شورای عالی ستندرد، محصولات و تولیدات با کیفیت را به شهروندان ارائه کنند.

معاون اقتصادی ریاست الوزرا هم‌چنان از تمامی اعضای شورای عالی ستندرد خواست تا این مسوولیت بزرگ ملی را با تعهد، به طوری مسلکی و صمیمیت کامل انجام دهند و در نشست‌های آینده این شورا، با دست‌آوردهای شفاف اشتراک کنند.

در این نشست ۲۴ستندرد جدید از سوی کمیته تخنیکی اداره ملی ستندرد برای بحث ارائه شد که از این میان ۱۴ ستندرد مشخصات و ۱۰ ستندرد روش آزمایش پس از بحث به تصویب رسید و به تمامی وزارت‌ها و ارگان‌های ذیربط توصیه شد که این ستندردها را به نحو احسن تطبیق کنند.

این ستندرد‌ها نظر به اولویت‌ها در بخش مواد غذایی، ساختمانی، نفتی، نساجی، کیمیاوی و پلاستیک بود و علاوه بر این از سوی کمیته‌های تخنیکی اداره ملی ستندرد در مورد سه ستندرد تجدید نظر شده است.

گفتنی است که بر اساس حکم مقام عالی ریاست الوزرای امارت اسلامی افغانستان، شورای عالی ستندرد جهت حفاظت از صحت و حفظ مصؤنیت، تضمین کیفیت، حمایت از مستهلک، تسهیلات در تجارت، به میان آوردن قواعد و معیارها و برای تطبیق آن‌ها و حفاظت از محیط زیست ایجاد شده است.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version