نویسنده: محمد داود حارث
توجه: نوشته ها، مقالات و نظریات منتشر شده از صدای هندوکش تنها بیانگر نظر نویسندگان است، موافقت صدای هندوکش برایشان شرط نیست.
جنگ نرم اما قوی با ابزارهای متفاوت و فراگیر چنان دامنه‌ای را پهن نموده که هیچ فردی از آن در امان نیست، چنان تأثیری شگرفی در جامعه‌ای ما گذاشته است که بیشتر از همه باید خسارت پرداخت از آنجای‌که مردم افغانستان نسبت سایر ملت‌ها از سواد کمتری بهرمند است غرامت این جنگ را بیش از همه پرداخت کرده است.
پدیده ای شؤمی که امروزه جامعه ما با آن گریبان گیر شده است جنگ رسانه‌ای می‌باشد که دشمنان دیرینه افغانستان از آن به خوبی استفاده کرده است چون بعد از شکست آمریکا و متحدانش تنها راهی که جلوی‌گیری از رسوای و بدنامی آنها می‌کند همین جنگ رسانه‌ای است.
از دیر وقت در این فکر مستغرق شده بودم که این قدر رسانه چرا همیشه برای بدنامی افغانستان تلاش دارد و همیشه از واقعیت‌ها چشم پوشی کرده و برخلاف آن گذارش های نادرست میدهد، تا اینکه چند روزی قبل رسانه به اسم “سندی گاردین” که از دهلی هند پخش میشود فهرست بسیار طولانی از رسانه‌های مخرب و مسموم سخنی به میان آورد که عبارت از رسانه اطلاعات روز، ‌هشت صبح، رادیو آزادی، رادیوآشنا، افغانستان اینترنشنال، کابل پرس، پایگاه خبری امو، خبرگذاری‌کشور، خبرگذاری افق، و پایگاه خبری آماج می‌باشند که بعضی از آنها از سوی استخبارات‌های منطقه و فرامنطقه حمایت کرده میشود و زیر نظر آنها فعالیت دارد؛ گرچه مرکز این رسانه (سندی گاردین) از کشوری دیگیری است اما به واقعیت که حرف دل یک‌ ملت را بیان نموده است و در آنجای که گفته است: “این رسانه ها اطلاعاتی را منتشر می کنند که فضای سیاسی افغانستان را ناپایدار نشان می دهد، تا غرب بتواند بار دیگر سلطه خود را بر افغانستان تقویت کند. این روزنامه در گزارش تحقیقاتی خود گفته است که کابل در طول تاریخ به عنوان مرکز فعالیت های نظارتی بین المللی شناخته شده است؛ اما اکنون این شهر به دلیل اهمیت استراتژیک ژئوپلیتیکی این نام را به خود گرفته است و دیپلمات ها، خبرنگاران، امدادگران و فعالان مختلف هوشیار از سراسر جهان در این شهر مشغول به کار هستند”.
بی درنگ باید متوجه شد که تأثیر رسانه‌ها در فضای مجازی آن قدر خطرناک است که جنگ گرم باید به آن تسلیم شود رسانه‌های که در ذهن وفکر فرد فرد این ملت سایه افکنده است و این رسانه‌ها با در دست داشتن فضای مجازی و هزینه‌های هنگفت انتقام دیگری از ملت افغانستان گرفته است که تاوان را تا دیر زمان باید پرداخت کرد.
از آن جای‌که کار این رسانه‌ها زشت جلوه دادن چهره افغانستان بوده تا امروز خوب به دقت پیش روی نموده‌ و می‌طلبد طبق گذارش سندی گاردین جهت تعقیب و پیگیری اخبار جعلی و نادرست مسموم این رسانه ها توجه جدی صورت گرفته شود تا ملت افغان دیگر شاهد قربانی این جنگ نرم نباشد.
‌نشریات روز‌انه این رسانه‌های مخرب تغییر اوضاعی سیاسی افغانستان به نفع کشور های بیگانه، گسترش فساد، ایجاد ناامنی، حاکم نجودن رعب و وحشت در میان مردم و ترویج فرهنگ و افکار پوسیده کشورهای غربی می‌باشند متأسفانه مردم ما که از سواد رسانه‌ای کامل برخورد دار نیست گرایش فکری و عقیده به این رسانه‌ها پیدا کرده اند.
در قبال این رسانه های مخرب از می‌طلبد که همه دست به کار شده و برای مقابله با فکر مسموم آنها وارد میدان شویم و همه ملت اعم از دانشمندان،‌ متخصصان علوم رسانه دانشجویان، مربیان و تمام فعالان در عرصه‌های مختلف که به هر نحوی ممکن میتوان جلوی این جنگ نرم را گرفت باید دست به کار برده و وارد میدان عمل شوند تا جلوی این پدیده شوم «جنگ رسانه ای» گرفته شوند و افکار آحاد ملت افغان از بازیگری نقش اغیار نجات یابد تا دوباره قربان این جنگ نرم نشوند.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version