نویسنده: سائس سعیدی
توجه: نوشته ها، مقالات و نظریات منتشر شده از صدای هندوکش تنها بیانگر نظر نویسندگان است، موافقت صدای هندوکش برایشان شرط نیست.
پروژه تاپی که به اختصار به معنای ترکمنستان، افغانستان، پاکستان و هند است، یکی از بزرگترین پروژههای گازی منطقهای به شمار میرود.
این پروژه عظیم، از منابع گاز طبیعی ترکمنستان آغاز شده و از طریق افغانستان به پاکستان و هند منتقل میشود؛ اجرای موفقیتآمیز آن میتواند نه تنها برای کشورهای ذینفع، بلکه برای کل منطقه از نظر اقتصادی و سیاسی تحولات عظیمی به دنبال داشته باشد.
افغانستان به عنوان کشوری که در مسیر این خط لوله قرار دارد، از مزایای متعددی برخوردار خواهد شد. افغانستان از طریق عبور این خط لوله میتواند درآمد سالانهای به دست آورد که به تقویت اقتصاد کشور کمک شایانی خواهد کرد.
اجرای این پروژه فرصتهای شغلی زیادی برای مردم افغانستان فراهم خواهد کرد که به کاهش بیکاری و بهبود وضعیت معیشتی کمک خواهد کرد؛ پروژه تاپی باعث توسعه زیرساختهای حملونقل و انرژی در افغانستان میشود که این امر به رشد و شکوفایی اقتصادی کشور کمک میکند.
امارت اسلامی افغانستان به عنوان حکومت حاکم کنونی، در راستای حفظ امنیت و ایجاد بسترهای لازم برای اجرای پروژه تاپی تلاشهای گستردهای انجام داده است.
مقامات امارت اسلامی بارها بر اهمیت این پروژه تأکید کرده و اعلام کردهاند که امنیت لازم را برای اجرای آن تضمین میکنند؛ این تلاشها نشاندهنده تعهد امارت اسلامی به توسعه اقتصادی کشور و تعامل مثبت با کشورهای منطقه و جهان است.
آنچه در این میام شایان توجه میباشد این است که از زمان نشر اخبار شروع عملی این پروژه، بغاوتگران و اشخاص مفسد مهر سکوت بر دهان کوبیده و یا به هرزهگویی و واکنشهای منفی پرداخته است.
این واکنشها به دلیل تضاد این پروژهحیاتی با منافع شخصی و خارجی آنان است. بغاوتگرانی که در طول سه سال به دنبال ایجاد ناامنی و اختلافافکنی در کشور بودهاند، اکنون با شروع این پروژه حیاتی ضربهای بزرگ به تبلیغات دروغین خود احساس میکنند.
آنان با استفاده از تبلیغات منفی تلاش کردند تا مانع پیشرفت و شروع چنین پروژههای حیاتی در کشور شود اما با کلید زدن کار عملی این پروژه، همه دسیسههای آنها رقم علی الماء گردید.
دلیل اصلی اندوه و درد بغاوتگران از شروع عملی پروژه تاپی، این است که اجرای کار عملی آن، به معنای ثبات اقتصادی و امنیت در افغانستان است؛ ثبات و امنیت، اساساً به معنای نابودی نام و نشان بغاوتگران است.
آنها در طول سالها به کمک تبلیغات منفی و دروغین که گویا بحران در کشور موجود است سود بردهاند و حالا با مشاهده جهانیان، از پیشرفتهای اقتصادی که نشاندهنده حمایت کامل ملت افغان، از امارت اسلامی و عدم موجودیت بحران میباشد، دچار سردرگمی و ترس بیشتر شدهاند.
شروع عملی پروژه تاپی نه تنها به بهبود وضعیت اقتصادی افغانستان کمک میکند، بلکه نقش مهمی در ثبات منطقهای و تعامل مثبت کشور با همسایگان دارد؛ در عین حال، بغاوتگران که از هر گونه پیشرفتی در کشور نگران هستند، با درد و آشفتگی شاهد حرکت توسعه و بهبود وضعیت اقتصادی مردم افغانستان هستند؛ بدون شک، اجرای کامل پروژه تاپی یک پیروزی بزرگ برای افغانستان و خنجر زهراگین بر قلب بغاوتگران و جاسوسان بیگانگان خواهد بود.