منبع: شمشاد
علاوه بر سازمان ملل متحد، اتحادیه اروپا و سازمان همکاری اسلامی، نمایندگان بسیاری از کشورهای غربی و منطقه ای به کابل رفت و آمد دارند و با مقامات افغانستان دیدار می‌کنند که در آن موضوعات مختلف مطرح می‌شود.

اخیراً این دیدار ها افزایش یافته که با آن این خوش بینی نیز پیدا شده است که برخی در جهت نزدیک شدن به افغانستان گام برمی دارند.

تحلیلگران سیاسی بر این باورند که موقعیت جغرافیایی افغانستان چیزی است که جهان را به تقویت روابط اقتصادی و سیاسی با کابل ترغیب می‌کند و دیدارهای اخیر با مقامات افغان این انتظار را افزایش داده است که بسیاری از کشورها به به رسمیت شناسی افغانستان نزدیک شده اند.

سرور نیازی تحلیلگر سیاسی می‌گوید:« افغانستان از نظر موقعیت جغرافیایی برای جهان بسیار مهم است؛ به همین دلیل است که جهان می‌خواهد با افغانستان روابط سیاسی و اقتصادی داشته باشد، با حکومت افغانستان نزدیک شود، تعامل داشته باشد و در نهایت راه را برای رفع مشکلات موجود هموار سازند و حکومت افغانستان را به رسمیت بشناسند.»

تحلیلگران می‌گویند که یکی از اهداف دیدار نمایندگان و هیأت های سازمان های بین المللی و کشورها با مقامات افغان در کابل این است که آنها می‌خواهند از نزدیک اوضاع افغانستان و منطقه را زیر نظر داشته باشند، اما این دیدار ها این پیام را نیز دارد که افغانستان برای تعامل با جهان بسیار نزدیک شده است.

قریب الرحمان شهاب، تحلیلگر سیاسی می‌گوید:« ورود هیات های سازمان های مختلف به افغانستان اولا به این معناست که این کشورها و سازمان ها می‌خواهند همیشه از وضعیت آگاه باشند و وضعیت افغانستان و منطقه را ارزیابی کنند. دوم اینکه نشان می‌دهد که بین افغانستان، کشور های منطقه و جهان وجود یک نوع ارتباط موجود است  و ورود هیأت ها نیز تلاشی برای نشان دادن این است که منطقه و جهان خواستار برخی مسائل در افغانستان هستند و از طریق این هیأت ها آن را منتقل می‌کنند.»

اما برخی دیگر می‌گویند، تجارب گذشته نشان داده است که این گونه بازدیدها و سفرهای انفرادی سودی ندارد، لازم است سازمان ملل برای حل مشکلات دست به کار شود و از صلاحیت های خود استفاده کند.

آنها می‌گویند خواست شان این است که سازمان ملل متحد یک نشست ویژه در رابطه با افغانستان برگزار کند که در آن همه کشورهای عضو این سازمان حضور داشته باشند و با حاکمیت کنونی افغانستان در مورد حل مشکلات و رفع نگرانی ها از نزدیک گفتگو کنند.

توریالی زازی، تحلیلگر سیاسی می‌گوید:« در اصل مردم افغانستان قربانی دروغ های جهان و اهداف سیاسی کشورهای خودخواه بین المللی به ویژه کشورهای همسایه و ابرقدرت ها شده اند. ورود این افراد به افغانستان و نشست های که در جهان برگزار شد هیچ نتیجه مثبتی برای کشور ما نداشت. حال اگر جهان بخواهد رسماً یک نشست بین المللی در سازمان ملل تشکیل دهد که همه کشورهای جهان در آن شرکت کنند و از رهبری طالبان دعوت کنند و در مورد مشکلات افغانستان صحبت کند، افغانستان توسط جهان به رسمیت شناخته شود و همین راه حل افغانستان است.»

ذبیح الله مجاهد سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید که روابط با کشورهای دیگر با ابزار سیاست خارجی تقویت شده است و در نشست های اخیر با مقامات کابل در مورد سرمایه گذاری، مسائل اقتصادی و نیز بر تقویت روابط دیپلوماتیک میان افغانستان و سایر کشورها تاکید شده است.

مجاهد می‌افزاید:« الحمدلله دستگاه دیپلوماتیک وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان بسیار فعال است، الحمدلله با کشورهای دیگر ارتباط برقرار کرده است، روابط مفید بین کشورها افزایش یافته است، کشورهای منطقه و هیات های مختلف به افغانستان آمدند. هیات ما نیز وقت به وقت می‌رود، در مورد پروژه های مختلف صحببت می‌شود، در مورد سرمامیهگذاری تصمیم اخذ می‌شود و همچنین برای ایجاد  زمان افغانستان رو به اتمام است، در مورد پروژه های مختلف بحث می شود، تصمیمات سرمایه گذاری فضای اعتماد تلاش ها جریان دارد که به نفع افغانستان و کشورهای منطقه است. و هیأت های کشورهای که به اینجا آمده اند، بیشتر آنها خواهان تقویت روابط در عرصه دیپلوماتیک و همچنین در زمینه های اقتصادی و سیاسی هستند که افغانستان نیز به آن نیاز دارد.»

اخیراً بسیاری از سازمان‌های بین‌المللی و کشورهای مهم و قدرتمند منطقه در کابل هیات های سیاسی دارند که دیپلومات‌های آن به امور مشغول بوده و در مورد موضوعات مرتبط با مقامات دیدار می‌کنند.

این گونه روابط در اصول دیپلوماتیک بین‌المللی به رسمیت شناختن اعلام نشده یا خاموش گفته می‌شود.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version