حفیظ منصور در آغاز گفتوگوی خود با یکی از رسانهها، با صراحت و افتخار فراوان، از روابط میان گروه شر و فساد و استخبارات پاکستان و همچنین همکاریهای جدید علیه طالبان پرده برداشت، او با غرور گفت که پاکستان اکنون پذیرفته است که علیه طالبان با ما همکاری کند، این مسئله را رئیس جدید سازمان استخبارات پاکستان در دیدار اخیر خود با رئیسجمهور تاجیکستان مطرح کرده است.
منصور تاریخ گذشته خود را بیاد نیاورد، همان گذشتهای که بیش از سه دهه همین افراد با تبلیغات،چ به مردم افغانستان و جهان القا میکردند که طالبان ابزار پاکستان هستند و از سوی این کشور حمایت میشوند. اما امروز، همان کسانی که این تبلیغات را به راه انداخته بودند، خود مزدور همان کشوری شدند که دیگران را به آن منتسب میکردند.
وی با این اظهارات بردگی کهنه و دیرینه گروه شر و فساد را نیز قبول کرد، بردگیای که سالها ادامه داشت؛ او حقیقت معامله بر سر سرنوشت بغاوتگران را افشا کرد و روشن ساخت که تصمیمگیریهای آنها در تاجیکستان انجام میشود، همچنین او نشان داد که تاجیکستان برای تحقق اهداف خود و کشتار افغانها با آیاسآی پاکستان معامله میکند.
در ادامه گفتوگو، منصور سال ۲۰۲۴ را از لحاظ افزایش حملات نظامی علیه طالبان به نفع خود ارزیابی کرد، اما زمانی که میزبان برنامه به او گفت که سازمانهای بینالمللی ثبت منازعات و دیگر نهادهای تحقیقاتی جهانی، دستاوردهای مبارزه نظامی علیه طالبان را بیارزش میدانند، وی اظهار کرد که در سال ۲۰۲۵ با سالی تحولی روبهرو خواهیم بود، زیرا پاکستان در سرنگونی طالبان به ما کمک خواهد کرد.
حفیظ منصور، که ادعای مبارزه برای آزادی افغانستان را دارد، همچنین مرتکب اشتباهی تاریخی شد و برای جلب حمایت رژیم پاکستان، اظهاراتی بیپروایانه درباره خط دیورند، که از سوی افغانستان به رسمیت شناخته نشده است، بیان کرد.
اظهارات او هیچ تفاوتی با سخنان انورالحق کاکر، نخستوزیر موقت پیشین پاکستان، نداشت. کاکر نیز خط فرضی دیورند را بهعنوان مرزی بینالمللی پذیرفته بود تا جایگاه خود را در ساختار حکومتی پاکستان حفظ کند. اما منصور با هدف از بین بردن امنیت موجود در افغانستان، تضعیف حکومت مرکزی، و تحقق آرزوهای هفتادساله رژیم پاکستان، چنین اظهارات بیمسئولانهای را برای جلب حمایت از یک جبهه شکستخورده نظامی بیان کرد.
منصور شاید در جلب حمایت رژیم پاکستان موفق شود، اما ماهیت واقعی خود را به مردم نشان داد؛ افرادی که حاضرند برای بهدست آوردن قدرت، بازگرداندن جزایر قدرت و حکومتی پر از فساد اداری، خط فرضی دیورند را به پاکستان واگذار کنند، اما حمایت و اعتماد مردم را از دست میدهند. مردمی که همین افراد، دیروز با متهم کردن طالبان به وابستگی به پاکستان، بر آنها حکومت میکردند.
باید برای مردم روشن باشد که اکنون و در دو دهه گذشته، تمام ادعاهای گروههای شر و فساد علیه طالبان دروغ و بهدور از حقیقت بوده است.
آیا جبههها و جنبشهایی که معاملات خود را برای کشتار مردم در اسلامآباد، دوشنبه و دیگر پایتختهای جهان انجام میدهند، میتوانند برای این ملت صلح و خوشبختی به ارمغان بیاورند!؟
در حالی که گروه شر و فساد حتی یک وجب خاک در اختیار ندارند، خط فرضی دیورند را بهعنوان مرز به رسمیت میشناسند، اگر این افراد به قدرت برسند، چه معاملات دیگری را بر سر افغانستان انجام خواهند داد؟
سفر رئیس استخبارات پاکستان به تاجیکستان و امیدهای عضو شورای رهبری گروه شر و فساد یعنی حفیظ منصور، نشان میدهد که این گروه عملاً از جلب حمایت جهانی علیه طالبان ناامید شدهاند. در این حالت درماندگی و ناتوانی، آنها حتی حاضرند بر سر تجزیه افغانستان معامله کنند و از پاکستان کمک بخواهند.
توجه: نوشته ها، مقالات و نظریات منتشر شده از صدای هندوکش تنها بیانگر نظر نویسندگان است، موافقت صدای هندوکش برایشان شرط نیست.