نویسنده: عبدالحی فروتن

توجه: نوشته ها، مقالات و نظریات منتشر شده از صدای هندوکش تنها بیانگر نظر نویسندگان است، موافقت صدای هندوکش برایشان شرط نیست.

پروژه تاپی، به خط لوله انتقال گاز از ترکمنستان به پاکستان و هند از طریق افغانستان گفته می‌شود، که یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های زیرساختی در منطقه است که توسط امارت اسلامی افتتاح شد.

این پروژه نه‌تنها مثبِت تلاش امارت اسلامی برای بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی کشور است، بلکه می‌تواند به‌عنوان یک نشانه از ثبات و بهبود امنیت در منطقه تلقی شود.

بغاوتگران و مخالفین امارت اسلامی به‌طور قابل‌توجهی از این پیشرفت دردمند شده‌اند و در برابر این واقعیت، یاس و ناامیدی شدیدی آنها را فرا خواهد گرفت!

اهمیت پروژه تاپی
۱. افزایش سرمایه‌گذاری خارجی:

  • پروژه تاپی به‌عنوان یک محرک برای جذب سرمایه‌گذاری‌های بین‌المللی و خارجی در افغانستان عمل می‌کند که این سرمایه‌گذاری‌ها به توسعه زیرساخت‌ها، ایجاد فرصت‌های شغلی و بهبود کیفیت زندگی مردم کمک خواهد کرد.

۲. تقویت روابط منطقه‌ای:

  • این پروژه به‌عنوان یک پل ارتباطی میان کشورهای آسیای میانه و آسیای جنوبی به بهبود روابط اقتصادی و سیاسی افغانستان با کشورهای مختلف کمک خواهد کرد، به‌ویژه افزایش پیوندهای اقتصادی میان افغانستان، ترکمنستان، پاکستان و هند که گامی مهم به سوی ثبات منطقه‌ای خواهد بود.

۳. توسعه اقتصادی و رفاه اجتماعی:

  • با راه‌اندازی خط لوله و بهره‌برداری از آن، درآمدهای قابل‌توجهی برای ملت افغانستان ایجاد خواهد شد که می‌توان آن را برای توسعه زیرساخت‌ها، آموزش و صحت استفاده کرد.

واکنش بغاوتگران به این موفقیت امارت اسلامی
۱. احساس ناامیدی و یاس:

  • بغاوتگران؛ کسانی که به دنبال سرنگونی حکومت اسلامی هستند، از موفقیت‌های این پروژه به شدت مایوس و ناامید شده‌اند و این پیشرفت‌ها به‌عنوان یک شکست در برابر تلاش‌های مغرضانه‌ی آن‌ها برای بی‌ثباتی و ایجاد آشوب در کشور به حساب می‌آید.

۲. تبلیغات سوء علیه حکومت:

  • بغاوتگران که بعضی از آنها به سبب ناتوانی سکوت کرده‌اند، و بعضی‌ها می‌کوشند تا با استفاده از تبلیغات و ادعاهای نادرست، پروژه‌های موفق مانند تاپی را زیر سوال ببرند و بعدا آن را به عنوان نشانه‌ای از ناتوانی امارت اسلامی در برآورده کردن نیازهای مردم جلوه دهند. اما با گذشت هر روز، اعتماد مردم به امارت اسلامی بیشتر می‌شود و آنها دیگر فریب امتحان شده‌گان ناکام را دیگر نخواهند خورد.

۳. کوشش برای نابودی زیرساخت‌های بزرگ اقتصادی:

  • موفقیت‌های پروژه‌هایی مانند تاپی، به بغاوتگران فشار زیادی وارد خواهد کرد و به‌ همین دلیل کوشش خواهند نمود تا دست به ناامنی و بی‌ثباتی بزنند که این اقدامات می‌تواند شامل حملات به تأسیسات مرتبط با پروژه‌های حیاتی کشور و تلاش برای ایجاد مرزشکنی‌های اجتماعی باشد.

پروژه تاپی یک نقطه عطف برای امارت اسلامی و فرصتی طلایی برای پیشرفت اقتصادی و اجتماعی افغانستان به شمار می‌رود.

در راستای موفقیت این پروژه، پروژه‌های دیگر و پیشبرد اهداف اقتصادی، تداوم امنیت و ثبات در افغانستان امری ضروری است که در این صورت می‌توان بغاوتگران را در همه عرصه ها نابود و از موانع موجود بر سر راه پیشرفت کشور جلوگیری کرد و به آینده‌ای بهتر و پایدار دست یافت.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version