نویسنده: نوین ساپی

چندی پیش در رسانه‌های اجتماعی برخی رازهای محرمانه میان بغاوت‌گران افشا شد، زیرا هدف اصلی آن‌ها ایجاد ناامنی در کشور و دست‌یابی به منافع مادی از راه‌های غیرقانونی است.

بغاوت‌گران برای دستیابی به این اهداف شوم و ناپاک، علیه طالبان مبارزه می‌کنند تا هرج‌ومرج ایجاد کرده و اربابان خارجی خود را در قبال دریافت منافع مادی راضی کنند؛ همین منافع مادی که آن‌ها می‌خواهند از راه‌های غیرقانونی به آن دست یابند، عامل پراکندگی‌شان شده است.

مادیات خط سرخ میان بغاوت‌گران است، آن دسته از بغاوت‌گرانی که در ازای انجام فعالیت‌های خرابکارانه مزد دریافت می‌کردند، اخیراً نه‌تنها به‌موقع مزد خود را دریافت نکردند، بلکه با مشکلات امنیتی نیز مواجه شدند، در نهایت، به دلیل منافع مادی، مسیر خود را از یکدیگر جدا کردند.

نمونه آشکار این اختلافات، افشای رازهای محرمانه میان عیسی محمدی، عضو فعال جبهه مقاومت در برابر شر و فساد، و عبدالستار حسینی، معاون جبهه آزادی بود. این افشاگری‌ها اختلافات داخلی بغاوت‌گران بر سر منافع مادی را تشدید کرد، یکی از دلایل این اختلافات این بود که معاون جبهه آزادی تلاش داشت عیسی محمدی را با وعده منافع بیشتر و جایگاه بالاتر به جبهه آزادی جذب کند و از او در زمینه‌های فرهنگی و رسانه‌ای بهره‌برداری کند.

بغاوت‌گران در طول دوره بیست‌ساله اشغال به میلیونرها و میلیاردرهایی تبدیل شدند که عاشق منافع مادی بودند، آن‌ها نه به عزت خود اهمیت می‌دادند و نه به عزت دیگران، تنها به پیشبرد پروژه‌های خود فکر می‌کردند و اقدامات غیرقانونی را به خاطر خوشحال کردن دیگران برای خود مشروع می‌دانستند.

بغاوت‌گران که سابقه طولانی در غلامی و جاسوسی دارند، در دام شبکه‌های جاسوسی بین‌المللی گرفتار شده‌اند؛ آن‌ها برای صلح و امنیت افغانستان توطئه‌های متعددی طرح‌ریزی و اجرا کرده‌اند، اما با وجود برنامه‌ریزی‌هایشان تاکنون نتوانسته‌اند موفق شوند.

بغاوت‌گران در جستجوی مادیات آن‌چنان از هم پاشیدند که افرادی چون امرالله صالح معاون اول ریاست جمهوری سقوط‌کرده، جنرال ایوب سالنگی، بهاوالدین جیلانی و ظاهر اغبر، که به عنوان اعضای کلیدی گروه شر و فساد شناخته می‌شدند، از این گروه جدا شدند.

از آنجا که برای بغاوت‌گران مادیات بیش از هر چیز دیگری اهمیت دارد، با گذشت زمان نابود خواهند شد، همان‌طور که پراکنده شده‌اند، بیشتر از این نیز متلاشی خواهند شد؛ زیرا اختلافات عمیقی میان خود دارند که احتمال انشعاب و فروپاشی آن‌ها را افزایش می‌دهد.

توجه: نوشته ها، مقالات و نظریات منتشر شده از صدای هندوکش تنها بیانگر نظر نویسندگان است، موافقت صدای هندوکش برایشان شرط نیست.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version