نویسنده: شمس الله شهير

از ۷ اکتوبر ۲۰۲۳ میلادی، زمانی که جنبش جهادی حماس یک حمله‌ی غیرقابل پیش‌بینی و همه‌جانبه را علیه رژیم اشغالگر صهیونیستی آغاز کرد، سازمان‌های استخباراتی پیشرفته‌ی جهان، از جمله موساد، در رهگیری و دریافت اطلاعات درباره این حمله ناکام ماندند.

با آغاز این حمله تاریخی و خونین، کشورهای منطقه و جهان میدان نبردی داغ برای تحقق اهداف خود یافتند، توجه مطبوعات جهانی به جای جنگ اوکراین و روسیه، به خاورمیانه و به‌ویژه فلسطین و رژیم صهیونیستی معطوف شد.

در این میان، دو قدرت بزرگ منطقه‌ای و جهانی، یعنی آمریکا و ایران، در مقابل یکدیگر قرار گرفتند. این تنش نه تنها مانع از نسل‌کشی فلسطینی‌ها نشد، بلکه بر آتش این بحران افزود.

با گذشت زمان، ایران و ایالات متحده به‌ظاهر در تلاش برای پایان دادن به این جنگ بودند؛ به همین منظور، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران، ۱۴ سفر خارجی، به‌ویژه به خاورمیانه داشت، اما به جای کاهش تنش‌ها، آتش بحران را بیشتر شعله‌ور کرد.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا نیز ۸ سفر به منطقه انجام داد که همگی آن‌ها در جهت فریب و نیرنگ‌های سیاسی بود. آمریکا در نهایت رأی رد یا وتوی مسوده سازمان ملل را برای آتش‌بس میان فلسطین و رژیم صهیونیستی انتخاب کرد و با آتش‌بس دائمی مخالفت نمود.

رقابت ایران و آمریکا در منطقه به‌حدی شدت گرفت که در یک حمله هوایی دقیق رژیم صهیونیستی، حسن نصرالله، رهبر قوی‌ترین گروه جنگ‌های نیابتی ایران در منطقه، کشته شد.

رئیس شورای اسلامی اعراب نیز ۲۰ ساعت قبل از کشته‌شدن نصرالله به او هشدار داده و گفت: «ایران شما را فروخت، وصیت‌نامه خود را بنویسید.»

کمتر از ۲۰ ساعت از این مصاحبه نگذشته بود که حسن نصرالله به همراه چند تن از فرماندهان کلیدی خود در نتیجه حمله هوایی رژیم صهیونیستی از بین رفتند.

ایران با قتل او تهدیدهای گذشته خود را به مناسبت قتل سایر رهبران ایران و لبنان تکرار کرد، اما در عمل، اقدام مؤثری نخواهد کرد.

اکنون ایران و آمریکا در خاورمیانه در مقابل یکدیگر قرار گرفته‌اند و این جنگ به تدریج در حال گسترش است. بزرگ‌ترین ضرر این وضعیت بر دوش عرب‌ها خواهد بود که در خاورمیانه درمانده و در خواب غفلت فرو رفته‌اند.

رژیم صهیونیستی به‌تدریج کشورهای عربی را هدف قرار خواهد داد و تنها واکنش ایران به این حملات، محکومیت خواهد بود. به عبارتی دیگر، وضعیت کنونی مشابه ضرب‌المثل «آب را گل‌آلود می‌کند و ماهی می‌گیرد» است.

این منطقه شاهد یک جنگ طولانی خواهد بود. کنترل این بحران در دستان آمریکا و ایران خواهد بود، اما گروه‌های نیابتی آن‌ها یکدیگر را مورد حمله قرار خواهند داد و وضعیت منطقه به سمت بردگی و شرارت پیش خواهد رفت.

ایران و آمریکا هر دو خود را به‌عنوان صلح‌طلب و ناظر معرفی می‌کنند، در حالی که واقعاً حامیان پشت‌پرده گروه‌های متخاصم هستند.

حزب‌الله به‌زودی رهبر جدیدی را منصوب خواهد کرد و او نیز بی‌شک بیانیه‌ها و اظهاراتی داغ صادر خواهد کرد، اما هرگز برخلاف سیاست‌ها و خواسته‌های رژیم ایران عمل نخواهد کرد.

این جنگ همچنان داغ‌تر خواهد شد و کنترل و قدرت آن در دستان آمریکا و ایران خواهد بود.

توجه: نوشته ها، مقالات و نظریات منتشر شده از صدای هندوکش تنها بیانگر نظر نویسندگان است، موافقت صدای هندوکش برایشان شرط نیست.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version