نویسنده: مبارز هروی

در دهم حوت ۱۳۹۸، در دوحه قطر، رویدادی برای سیاسیون و جنگ‌سالاران رژیم کابل بسیار ناخوشایند اما برای ملت افغانستان خوشایند رخ داد.

سیاسیونی که طی بیست سال اشغال، از خون ملت مظلوم افغانستان بهره‌برداری کرده و قدرت و مقام خود را بر ظلم و جنایات بنا نهاده بودند، آن روز با توافق‌نامه‌ای میان امارت اسلامی و آمریکا به سرکردگی ترامپ مواجه شدند؛ توافق‌نامه‌ای که اکثر آگاهان سیاسی آن را شکست آمریکا در مقابل جهاد ملت افغان دانستند.

در همان روزها، ترامپ رئیس‌جمهور وقت آمریکا اعلام کرد که مایک پامپئو، وزیر خارجه‌اش، برای امضای این توافق‌نامه در قطر حضور دارد.

او تأکید کرد که حضور نیروهای آمریکا در افغانستان جز بدبختی چیزی برای این کشور به ارمغان نمی‌آورد و زمان آن فرا رسیده که سربازان را به کشور بازگرداند.

در انتخابات بعدی، ترامپ شکست خورد و ادامه پروژه‌اش به بایدن سپرده شد. این پیر ناتوان بالاخره تصمیم به خروج کامل نیروهای آمریکایی گرفت و دخالت آمریکا در امور افغانستان به پایان رسید.

از آن پس، سیاسیون و جنگ‌سالاران فراری افغان، که ترامپ را عامل تحقیر و شکست خود می‌دیدند، او را مقصر می‌دانستند. با این حال، در سال‌های حکومت بایدن، ترامپ بارها به نحوه خروج آمریکا از افغانستان اعتراض کرد و وعده بازپس‌گیری بگرام در صورت پیروزی در انتخابات ۲۰۲۴ را داد.

همین سخنان ترامپ موجب شد تا مخالفان امارت اسلامی و فراریان از جمهوریت، گذشته او را فراموش کرده و امیدوار شوند که با پیروزی‌اش، آمریکا دوباره به افغانستان بازگردد و راه را برای چپاول آنان هموار سازد.

اکنون که ترامپ دوباره به کاخ سفید بازگشته است، بغاوت‌گران به‌طور مضحکی از بازگشت آمریکا به افغانستان سخن می‌گویند و خیال بازگشت به روزهای قدرت را در سر می‌پرورانند.

نکته جالب اینجاست که فراموش کرده‌اند که ترامپ در سخنانش اشاره به «توافق تجاری» با طالبان داشت، نه «تهاجم نظامی». و توافق تجاری، تنها با رضایت طرفین ممکن است؛ امارت اسلامی موضع خود را در برابر هر نوع مداخله خارجی مشخص کرده و هیچ جایی برای حضور بیگانگان باقی نگذاشته است.

این فراریان طی سه سال چنان غرق خیال‌بافی شده‌اند که تفاوت میان تهاجم نظامی و توافق تجاری را نمی‌بینند.

واقعیت این است که آمریکا و ترامپ به خوبی آگاه‌اند که دیگر هیچ قدرتی توان مقابله با ملت افغانستان را ندارد و تلاش برای بگرام تنها یک آرزوست که با مشیت الهی محقق نخواهد شد.

توجه: نوشته ها، مقالات و نظریات منتشر شده از صدای هندوکش تنها بیانگر نظر نویسندگان است، موافقت صدای هندوکش برایشان شرط نیست.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version