بخش چهارم

استفاده از رسانه برای تنویر اذهان عمومی

در دنیای مدرن و پیشرفتهٔ کنونی، سرعت پخش اطلاعات و ارتباطات بسیار بالا و قوی است؛ چنانکه حوادث و رویدادهای پیش‌آمده در دورترین نقاط جهان در لحظه و کسری از ثانیه در تمام نقاط دنیا منتشر می‌شود و به عموم مردم می‌رسد و توجه مخاطبان را جلب می‌کند.

در برابر این سرعت بی‌سابقهٔ انتشار معلومات و اخبار روزانه و حجم زیاد اطلاعات مختلف، هم می‌توان خوشبین بود و به راحتی و در کسری از ثانیه تحولات جدید را رصد کرد، و هم می‌توان بدبین بود و ترس داشت که در این فضای وسیع انتشار اطلاعات درست و نادرست، به راحتی می‌شود زندگی‌ها را تخریب کرد و حیثیت‌ها را از بین برد.

حال، ما بیشتر به جنبه مثبت و تسهیل‌کنندهٔ رسانه‌ها توجه می‌کنیم و از قدرت بی‌نظیر این ابزار سرد اما مؤثر برای مقابله با افکار و افرادی استفاده می‌کنیم که می‌خواهند شکاف در دیوار مستحکم اتحاد ملی ایجاد کنند و هیچ نگرانی از ارتکاب هر نوع جنایت و ظلم در حق مردم پاک‌دل افغانستان ندارند.

به همین دلیل، یکی از راه‌های مقابله و مبارزه با بغاوت‌گران استفاده از امکانات و ظرفیت‌های رسانه‌های جمعی و عمومی است که اکنون فرصت استفاده بهینه از آن برای هر کسی مهیاست. حتی بیشتر از آن، حکومت می‌تواند به خوبی از این ابزارها استفاده کند و با تدبیر و هوشیاری گام‌هایی ظریف و مؤثر برای مقابله با بغاوت‌گران بردارد.

شکی نیست که یکی از سلاح‌های قوی در عصر کنونی در مبارزات سیاسی، استفاده بهینه و به‌موقع از رسانه‌ها و رعایت زمان مناسب برای دریافت و پخش اطلاعات است.

همان‌طور که بغاوت‌گران در خارج از کشور با شایعه‌پراکنی و انتشار اخبار نادرست علیه افغانستان و مسئولان خیرخواه اقدامات رسانه‌ای می‌کنند و در تلاش هستند تا اذهان عمومی را فریب دهند و جبهه‌سازی علیه ملت شریف افغانستان به راه بیندازند، به همان اندازه نیز می‌توان از این فضا علیه خودشان استفاده کرد و با همان وسیله‌ای که علیه دیگران استفاده می‌کنند، به مقابله با آنان پرداخت.

چنانکه در رسانه‌ها مشاهده می‌کنیم، این گروه از افراد با تحریک افکار جوانان و برجسته‌سازی برخی مشکلات موجود، سعی دارند که تغییرات و تحولات مثبتی را که در افغانستان رخ داده و تاثیرات مثبت داشته، نادیده بگیرند.

به همین دلیل، می‌توان از ظرفیت‌های رسانه‌ها با استفاده از افراد متخصص و ماهر علیه آنان برنامه‌هایی طراحی و اجرا کرد تا نقش تخریبی‌شان خنثی شود و تلاش‌هایشان در همان مرحله ابتدایی از بین برود.

زیرا همان‌طور که آنان از این سلاح مخرب و پرمخاطب به نفع خود و تبلیغاتشان استفاده می‌کنند، حکومت نیز می‌تواند از این امکانات برای مقابله با نقشه‌های شوم بغاوت‌گران استفاده کند و همان تلاش‌های بی‌ارزش آنان را در نطفه خفه کند.

پس، راه و شیوهٔ دوم برای مقابله مؤثر با بغاوت‌گران استفاده صحیح و به‌موقع از ظرفیت‌های رسانه‌ها است که حکومت در این زمینه منابع بیشتر، دسترسی وسیع‌تر، افراد مورد اعتمادتر و ظرفیت بزرگتری دارد.

توجه: نوشته ها، مقالات و نظریات منتشر شده از صدای هندوکش تنها بیانگر نظر نویسندگان است، موافقت صدای هندوکش برایشان شرط نیست.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version