نویسنده: سائس سعیدی

توجه: نوشته ها، مقالات و نظریات منتشر شده از صدای هندوکش تنها بیانگر نظر نویسندگان است، موافقت صدای هندوکش برایشان شرط نیست.

پاکستان، با وجود بحران‌های اقتصادی و سیاسی جدی، در حال تجربه شرایط پیچیده و خطرناک است که منجر به بی‌ثباتی شده و حتی این مشکلات می‌تواند سبب فروپاشی داخلی شود. وضعیت کنونی پاکستان که تحت تأثیر شدید درگیری‌های نظامی قرار دارند، که این تنها یکی از جنبه‌های مشکلات عمیق این کشور است؛ در عین حال، اقتصاد پاکستان با قرضه‌های عظیم و سراسیگمی فزاینده مواجه است که زندگی روزمره مردم آن را به شدت تحت تأثیر قرار داده است.

در چنین شرایطی، انتظار می‌رود که آصف درانی و‌ امثالش، تمرکز خود را بر حل مسائل داخلی‌شان معطوف کنند، نه اینکه تلاش کنند با انداختن تقصیرها به دوش کشورهای همسایه و یا تراشیدن مشکلات به دیگران،‌ خاک در چشم ملت پاکستان خود بپاشند و از مسئولیت‌‌شان خود فرار کنند.

آصف درانی، نماینده وزارت خارجه پاکستان، با اظهارات جدید خود در پی مشکل تراشی به افغانستان بر آمده، که با این اظهارات نه تنها از واقعیت‌های موجود در کشور خود غافل شده، بلکه نشان داده است که سیاستمداران پاکستانی همچنان در تلاش‌اند تا با انتقال توجه به خارج از مرزهای‌ کشور‌شان، از بحران‌های داخلی‌ که دامنگیر پاکستان شده است فرار کنند.

اما حقیقت این است که مشکلات پاکستان به هیچ وجه قابل نادیده گرفتن نیست؛ از بحران‌های اقتصادی گرفته تا درگیری‌های که روز به روز در پاکستان فراگیر می‌شود، این کشور را با چالش‌هایی جدی روبرو کرده است که تفصیل مشکلات پاکستان عبارت از:
۱. پاکستان با یک بحران بزرگ و عمیق اقتصادی مواجه است.
این کشور به شدت به منابع مالی بین‌المللی قرض‌دار و وابسته است و اکنون به عنوان یکی از قرضدارترین کشورها، در جهان شناخته می‌شود؛ بحرانهای اقتصادی و مالی، از جمله تورم بی‌سابقه، کاهش ارزش پول پاکستان، و افزایش بدهی‌های خارجی، مردم پاکستان را تحت تاثیر قرار داده است.

این وضعیت نشان می‌دهد که سیاستمدارن پاکستان اولویت تمرکز خود را باید بر بهبود وضعیت اقتصادی داخلی خود قرار دهند نه به مشکل تراشی به دیگران.

۲. از سوی دیگر، درگیری‌ها و جنگ در پاکستان روز به روز در حال افزایش است.
این جنگ‌ها نه تنها زندگی مردم را تحت تأثیر قرار داده‌اند، بلکه در این حالت اتخاذ سیاست‌های اشتباه پاکستان به امنیت منطقه نیز آسیب رسانده است.

۳. بحران سیاسی نیز پاکستان را در خود درنوردیده است.
زندانی شدن عمران خان، نخست‌وزیر سابق پاکستان و رهبر حزب تحریک انصاف، نشان‌دهنده‌ی اوج بحران‌های سیاسی داخلی پاکستان است که این کشور با آن مواجه است.

سیاستمداران حزب تحریک انصاف به شدت منتقد سیاست‌های حکومت کنونی هستند و این نارضایتی‌ها به ناپایداری سیاسی منجر شده است. این بحران سیاسی نه تنها تأثیرات داخلی در پی داشته است، که حتی اعتبار پاکستان را در سطح بین‌المللی نیز افول داده است.

۴. از دیگر مشکلات پاکستان که به عنوان لکه ننگ در تاریخ این کشور ثبت است،‌ اینکه تحت اشغال آمریکا قرار دارد.
در چنین شرایطی، سیاستمداران پاکستانی باید به جای ایجاد تنش با کشورهای همسایه، به حل مشکلات داخلی خود بپردازند. توجه به واقعیت‌های اقتصادی، اجتماعی و امنیتی پاکستان و اتخاذ سیاست‌های منطقی و مسئولانه، و همچنان خلاص شدن از اشغال آمریکا، به بهبود وضعیت پاکستان کمک کند، نه مشکل تراشی به دیگران.

پس آصف درانی و امثالش به جای شمردن مشکلات برای دیگران،‌ بهتر است از فرصت‌ها برای بهبود روابط کشور‌شان با همسایه‌ها استفاده نمایند و در جستجوی حل مشکلات خود باشند.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version