نویسنده: مبارز هروی

بعد از فروپاشی نظام جمهوریت، برخی از افراد فاسد و جنگ‌سالاران فراری، به دو دسته تقسیم شدند؛ دسته‌ای زندگی در خفا را انتخاب کردند و زندگی بی‌سروصدایی را در کشورهای دیگر آغاز کردند، و دسته‌ای دیگر با رویای بازگشتی دوباره به افغانستان، به فعالیت‌های نمایشی در فضای مجازی پرداختند.

سمیع سادات یکی از چهره‌هایی است که در روزهای پایانی جمهوریت، بدون سابقه طولانی نظامی، به عنوان دگرجنرال مسئول امنیت پایتخت شد، اما به جای میدان جنگ، بیشتر در صفحات مجازی حضور داشت و با انتشار عکس‌ها و نمایش‌های سینمایی، خود را قهرمان افغانستان معرفی می‌کرد.

با نزدیک‌شدن مجاهدین به کابل، او هم مانند بسیاری دیگر، از کشور گریخت.

بعد از سقوط جمهوریت، سادات به آمریکا پناه برد و در آنجا حزبی به نام “جبهه متحد افغانستان” را راه‌اندازی کرد تا از طریق آن، پیامی برای هواداران اندکش ارسال کند.

در جدیدترین اقدام، سمیع سادات در مصاحبه‌ای با یکی از رسانه‌ها از حمایت خود از بازگشت ترامپ به قدرت خبر داده و اظهار امیدواری کرده است که دولت آمریکا با رهبری ترامپ، رویکرد متفاوتی را نسبت به افغانستان اتخاذ کرده و حتی از حزب او برای بازگشت به افغانستان حمایت کند.

این‌گونه اظهارات سادات نشان می‌دهد یا معنای واقعی آزادی را نمی‌فهمد، یا شناخت کافی از مردم افغانستان ندارد.

زیرا همین مردم بودند که پس از بیست سال جهاد و مقاومت، کشورشان را از اشغال نیروهای بیگانه و مزدوران آنان آزاد کردند، افغانستان اکنون تحت اشغال هیچ نیروی خارجی نیست؛ بنابراین، ادعای سادات برای “آزادی” افغانستان پرسشی بزرگ را مطرح می‌کند: آزادی از چه کسی؟

سادات همچنین مدعی شده است که ترامپ در آخرین روزهای ریاست‌جمهوری‌اش، توافق‌نامه دوحه را لغو کرده است؛ ادعایی که هیچ‌کس جز او بدان اشاره نکرده و در طول چهار سال ریاست‌جمهوری بایدن نیز چنین موضوعی مطرح نشده است.

اگر چنین اتفاقی رخ داده بود، چرا در طول این مدت، هیچ مسئولی به آن اشاره نکرد؟

این سخنان نشان‌دهنده دلبستگی سادات به حمایت خارجی و بردگی برای آمریکا است، آن هم در حالی که خود او در مقاله‌ای که در روزنامه “نیویورک تایمز” در 25 اوت 2021 منتشر کرد، توافق ترامپ با طالبان را یکی از عوامل فروپاشی ارتش افغانستان دانسته بود!

پرسش اساسی این است: چه چیزی باعث شده که سمیع سادات، که تا دیروز ترامپ را عامل سقوط جمهوریت و آغاز بدبختی برای چهره‌های وابسته به جمهوریت می‌دانست، اکنون او را منجی خود بپندارد؟ آیا این چیزی جز خیالبافی و تلاش برای فریب تعداد اندکی از طرفدارانش است؟

توجه: نوشته ها، مقالات و نظریات منتشر شده از صدای هندوکش تنها بیانگر نظر نویسندگان است، موافقت صدای هندوکش برایشان شرط نیست.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version