نویسنده: صیاد قریشی

افغان؛ واژه‌ای که از دیرباز بر مردم ساکن در افغانستان اطلاق شده و هر کتله و گروهی از این مردم، علی‌رغم تعلق‌شان به اقوام مختلف، اما همه بدون استثنا افغان نامیده شده و هیچ صاحب خردی خود را خارج از این واژه نمی‌داند.

در سال‌های گذشته، کشور افغانستان و ملت مقتدر آن، با قرارگرفتن در معرض تجاوز بیگانگان، قربانی انواع دسیسه‌ها و نقشه‌های شوم دشمنان قسم‌خورده‌ی این سرزمین قرار گرفته و با نیرنگ‌های متفاوتی روبه‌رو شده‌اند.

تجزیه افغانستان را می‌توان یکی از رویاهای پلید بیگانگان دانست؛ رویایی که در دو مرحله به تحقق آن نزدیک شده و این سرزمین را تا لبه‌ی نابودی پیش بردند.

در نخستین مورد، بعد از فرار اشغال‌گران شوروی، زمانی که جنگ‌سالاران بر افغانستان حاکم گشتند، از طریق جنگ‌های داخلی و حزبی‌شان این کشور را تا چندقدمی تجزیه پیش بردند؛ آرمانی که با روی‌کار آمدن دوره اول حکومت سرپرست به ناکامی انجامید و این سرزمین از چند تکه شدن نجات یافت.

بار دوم در زمان اشغال افغانستان توسط آمریکا بود که تعدادی از نهادها، مجلات، روزنامه‌ها و برخی از افراد مطرح آمریکا در ادوار مختلف، خواهان تقسیم افغانستان به بخش‌های مختلف بودند.

در همین اثنا تعدادی از مسئولین حکومت پیشین، به‌خصوص آن‌ها که سنگ جبهه مقاومت و احمدشاه مسعود را بر سینه می‌زدند، رویای تجزیه افغانستان را در ذهن پرورانده و از آدرس اقوام مختلف خواهان تجزیه این کشور بودند.

اکنون بعد از سقوط دستگاه فرسوده‌ی جمهوریت، رهروان جبهه مقاومت و دیگر جبهات بدنام، با دامن زدن به تعصبات قومی، هویت افغان را از خود سلب نموده و خود را متعلق به دیگر کشورها و ملیت‌ها می‌خوانند.

گاهی پنجشیر را متعلق به ایران می‌دانند، و گاهی نیز افغانستان را جزئی از خراسان و خود را نیز خراسانی؛ ادعای باطلی که هیچ‌گونه دلیل مبنی بر اثبات آن وجود ندارد و چیزی بیش از جهل و نادانی نیست.

بی‌ثباتی هویتی درحالی میان فراریان غرب‌زده موج می‌زند که این سیاه‌چهره‌ها زمانی که داخل افغانستان بودند نیز علی‌رغم این‌که خود را افغان می‌نامیدند، هیچ اعتنایی نه به مردم‌شان داشتند و نه هم به کشورشان؛ بلکه در مقابل، تمام ارزش‌های مادی و معنوی خود را برای رسیدن به قدرت و جاه و مقام، زیر پای نموده و همه را به فروش گذاشته بودند.

حال که از میان مردم طرد شده و در بیرون از مرزهای افغانستان آواره گشته‌اند، یقیناً برای تأمین اندک‌ترین منافع‌شان هویت خود را فروخته و برای کسب رضایت باداران‌شان دست به هر کاری می‌زنند.

توجه: نوشته ها، مقالات و نظریات منتشر شده از صدای هندوکش تنها بیانگر نظر نویسندگان است، موافقت صدای هندوکش برایشان شرط نیست.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version