نویسنده: محمد عمر یفتلی

گروه‌هایی که به بغاوت برخاسته‌اند و همواره در پی کسب قدرت و موقعیت‌های شخصی‌اند، در مسیری که برگزیده‌اند، با بحران‌های متعدد و چالش‌های بزرگ مواجه‌اند، این بحران‌ها به حدی گسترده و جدی است که سدهایی فراتر از توان آنها بر سر راهشان قرار گرفته است.

در عرصه سیاست و مدیریت کلان، بغاوتگران در پی یافتن راه‌های نادرست و بی‌ثمر افتاده‌اند.

هیچ‌گونه سازماندهی و مدیریت منسجمی در این گروه‌ها مشاهده نمی‌شود، در هسته اصلی این گروه‌ها که خود را رهبران و بزرگان این حرکت می‌دانند، هیچ انسجام و هماهنگی وجود ندارد و منافع مشترک یا استراتژی واحدی برای کلیت گروه مشخص نیست، هر کدام از آنها تنها به دنبال منافع شخصی خود هستند.

در واقع، در هر گروه یا جناحی که منفعت‌طلبی شخصی و فردی حاکم باشد، هیچ‌گاه به سعادت واقعی نخواهد رسید؛ زیرا منافع شخصی، زمانی که به صورت عمومی و به نفع جمع نباشد، نه تنها به اهداف گروه کمک نمی‌کند، بلکه آن را به بی‌راهه خواهد برد.

علاوه بر بحران رهبری، این گروه‌ها در عرصه کنش‌گری سیاسی نیز با ناتوانی جدی روبرو شده‌اند، آنها در تلاش بوده‌اند تا به اهداف سیاسی و مالی خود دست یابند، نقش‌های متعددی را ایفا کرده و در عرصه‌های مختلف سیاسی بازی کنند، اما پس از مدتی کوتاه، ماهیت منفعت‌طلبانه آنها آشکار شده و مسیر نادرستی که در پیش گرفته‌اند، برای همه مشخص گشت.

این حرکت که از ابتدا سر به بغاوت و حرکت در بیراهه زده بود، در نیمه‌راه عمر خود را کوتاه‌تر از آنچه که تصور می‌شد، یافت. طرح‌ها و برنامه‌هایی که این گروه به جهانیان ارائه داده‌اند، نشان داد که هیچ‌گاه توانایی مدیریت و رهبری نداشته‌اند و از سوی دیگر، در عرصه سیاست نیز ناتوان و بی‌صلاحیت هستند.

بغاوتگران با تقابل‌هایی که در تلاش بودند تا خود را در برابر امارت اسلامی افغانستان مطرح کنند و مسیری به‌ظاهر درست برای خود ترسیم نمایند، نتوانستند حرکت خود را ادامه دهند، مردم جهان و به‌ویژه مردم افغانستان از ترفندهای آنها آگاه شده و ماهیت واقعی آنها را تشخیص دادند.

این گروه به حدی در انزوا قرار گرفته‌اند که حتی شاهد انشعاباتی درون خود هستند.

این نشان‌دهنده آن است که در نبود رهبری واحد و متفق‌القول، هر گروهی دچار اختلافات درونی خواهد شد و مسیر پر پیچ‌وخمی را خواهد پیمود.

در نهایت، بغاوتگران که در عرصه سیاست همچنان با اقدامات پراکنده و سخنان بی‌پایه به حیات سیاسی خود ادامه می‌دهند، در حقیقت در همین وضعیت گرفتار شده‌اند و از آن نمی‌توانند رهایی یابند.

توجه: نوشته ها، مقالات و نظریات منتشر شده از صدای هندوکش تنها بیانگر نظر نویسندگان است، موافقت صدای هندوکش برایشان شرط نیست.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version