نویسنده: محمد کلیوال

روزی بود که اتحاد جماهیر شوروی به‌عنوان یک ابرقدرت جهانی شناخته می‌شد. اتحاد شوروی در آن زمان یک امپراطوری بزرگ را در دنیا تاسیس کرده بود که در آن زمان ایدئولوژی الحادی کمونیسم را به پیش می‌برد و برای تحقق اهدافش به کشورهای مختلف حمله کرد که یکی از این کشورها افغانستان بود.

افغانستان به دلیل موقعیت استراتژیکش همواره برای قدرت‌های بزرگ جهانی اهمیت ویژه‌ای داشته است. دلیل دیگر اهمیت افغانستان این است که این سرزمین از دیرباز محل زندگی مسلمانانی بوده که با اعتقادی قوی به اسلام، برای پیشبرد دعوت اسلامی تلاش می‌کردند.

اتحاد جماهیر شوروی در ششم جدی سال ۱۳۵۸ هجری شمسی به خاک پاک افغانستان تجاوز کرد. این تجاوز نه‌تنها تمامیت ارضی افغانستان را نقض کرد، بلکه هدف آن تغییر عقیده مردم مسلمان این کشور نیز بود. پیش از این تجاوز، افغان‌ها در برابر مزدوران داخلی شوروی ایستادگی کرده بودند و با آغاز اشغال، انگیزه و شور مقاومت آن‌ها دوچندان شد، با وجود کمبود امکانات، افغان‌ها در سراسر کشور علیه مهاجمان و دست‌نشانده‌های آن‌ها دست به اسلحه زدند و به نبرد برخاستند.

برای مشروعیت‌بخشیدن به این تجاوز، شوروی برخی از افراد تأثیرپذیرفته از ایدئولوژی کمونیستی را به قدرت رساند، چهره‌های شاخص این افراد، نورمحمد تره‌کی، حفیظ‌الله امین، ببرک کارمل و دکتر نجیب بودند، این افراد که به‌دلیل جنایاتشان مورد نفرت مردم بودند، در میان ملت هیچ محبوبیتی نداشتند.

ارتش سرخ با مشاهده مقاومت افغان‌ها، حملات وحشیانه‌ای را علیه مردم آغاز کرد، افغانستان به ویرانه‌ای تبدیل شد و میلیون‌ها نفر مجبور به مهاجرت شدند. دارایی‌های خصوصی و عمومی از قبیل زمین‌ها، جنگل‌ها، مدارس، دانشگاه‌ها، مدارس دینی، بیمارستان‌ها و مساجد هدف حملات آنان قرار گرفت. هزاران افغان در زندان‌های شوروی و ریاست‌های امنیتی خاد ناپدید شدند.

دست‌نشانده‌های داخلی شوروی نیز از نظر ظلم و وحشیگری دست‌کمی از ارتش سرخ نداشتند، اگرچه ارتش شوروی به‌عنوان یک نیروی اشغالگر خارجی مرتکب جنایات می‌شد، اما مزدوران داخلی با اعمال وحشیانه‌تر، نفرت بیشتری در میان مردم برانگیختند و این امر به هیچ وجه برای افغان‌ها قابل تحمل نبود.

ارتش اشغالگر شوروی به جنایات جنگی بسیاری آلوده بود، آن‌ها اسیران جنگی را با بی‌رحمی می‌کشتند و حتی زنان، کودکان و سالخوردگان را نیز مورد ظلم قرار می‌دادند. این تجاوزها و جنایات وحشتناک، پیش‌تر در تاریخ افغانستان بی‌سابقه بود، اما افغان‌ها با ایمان و اعتقاد راسخ خود، در برابر تمام این سختی‌ها ایستادگی کردند و سرانجام اژدهای سرخ را شکست دادند.

یادداشت: مقالات، تحلیل‌ها و نظرات منتشرشده در صدای‌هندوکش تنها دیدگاه نویسندگان را بیان می‌کند و توافق صدای‌هندوکشدبرایشان شرط نیست.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version